Felvidék Magyarság Nagyjaink Történelem

Doni Hősök Emléktúra

Nem szokványos túraútvonalra invitáljuk mindazokat, akiket nem tántorít el a téli időjárás, sőt, kifejezetten szeretik a téli túrákat. A Nógrád megyei Karancsberénytől a Kalonda/Ipolytarnóc határátkelőhelyig tartó távot végig a trianoni határsávban teszik majd meg a túrázók, ha esik, ha fúj.

A túra időpontja január 15-e,  szombat.

Felvidékiek számára gyülekező a romhányi kilátónál a határsávban 10,30 órakor (megközelíthető Romhány település templomától az erdei úton).

A túra a Doni Hősök Emlékmenet országos rendezvénysorozat részeként valósul meg, mint annak Nógrád megyei szakasza. Társszervezője a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet.

A felvidéki csatlakozókat Papp Sándor szervezi, jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: +421 903 534 497.

Útvonalterv a következő: Karancsberény művelődési ház – romhányi kilátó a határsávban – Palóc Határkereszt a kalondai vámház mellett – Ipolytarnóc.

A túra hossza 15 kilométer, mely zömmel a határsávban, nehéz terepen halad.

Teljes hosszának állomásai: koszorúzás: Karancsberény, hősök emlékműve (templom előtt) 9.15 órakor.  Az 1. számú pihenőpont 11.00 órakor, találkozási pont felvidéki résztvevőkkel a romhányi kilátónál a határsávban. A 2. számú pihenőpont kb. 13.00 órakor Ipolytarnócon, ahol a résztvevők megkoszorúzzák a háborús emlékművet. A túra az Ipolytarnóci önkormányzat részéről vendéglátással ér véget.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

(PS/Felvidék.ma)

Ajánlott Cikkek