Vélemény Vélemény-cikkeink

Drága egy Parizer, megint beleszaladtál…

„Orbán ma arról beszélt a rádióban, hogy az óvodások nálunk azért nem akarnak nemi átalakító műtétet, mert tiltja a törvény. És azért kell népszavazást tartani ebben a kérdésben, hogy megvédjük ezt a törvényt. Ezek szerint az óvodásoktól, akik úgy tűnik, Brüsszellel szövetkeztek, hogy átalakíthassák a nemüket. Kész. Ez az ember tényleg nem százas.” – Jakab P. Péter.

A stílusra magasról teszünk, azt valaki vagy bevállalja, vagy nem, amit a Jobbik elnöke dagadó kebellel bevállal. Említést sem érdemel. Az viszont egy komoly kérdés, hogy a Jobbik (valamikori…) szavazói vajon mit szólnak ehhez? Ez nyilván senkit nem érdekel, hacsak nem Vona Gábort, aki a cukiságkampányt nyilván nem azért indította el, mert mindennél jobban szeretett volna összebútorozni Gyurcsány Ferenccel.

Lehet azt mondani, hogy ez nem a mi dolgunk (nem is az!), de amikor az értő figyelem helyébe a gazda hangjának felerősítése lép, akkor azért mégis érintetté válunk!

Orbán Viktor ezen a ponton teljesen lényegtelen. Ha őt egy proli-dizájn ál-jobbos (jobbikos?) zavar, majd elmondja, mit gondol erről. Mi a saját véleményünket írjuk, mondjuk, akkor is, ha időnként megkapjuk, hogy „Román bunkók, szavazzatok otthon, Romániában!”, meg ha azt kapjuk, hogy „És ezért ki fizetett?”, mert se nem vagyunk románok, se nem fizet senki.

Kell mondani, hogy a „román” alatt a kedves hozzászóló minket úgy értelmez, mint a székelyeket és magyarokat, akiknek a feje fölött Trianon „átvarázsolta” a határokat? És lám… Ez a kedves hozzászóló (is) annak a balos katyvasznak egyik tagja, amihez a Jobbik dörgölőzik, hátha a kedves vezetőnek a panel után majd egy tégla építésű társasházi lakás, vagy netán egy családi ház kis kifigyel…

Oszoljunk tehát, nincs is semmi látnivaló! Van viszont a posztnak folytatása:

„Annyi mindentől meg kellene védeni a gyermekeinket, ami valóban veszélyezteti őket, legyen szó szegénységről, elvándorlásról, lakhatási válságról, vagy épp az oktatás szétveréséről. Nemi átalakító műtétről gyanítom korábban nem is hallottak. Most már igen, hisz Orbánnak köszönhetően a legapróbb faluba is eljutott a hír, hogy ilyen is van. És kb. senkit sem érdekel. A szegénység, a drágulás, a 27 százalékos áfa, a 480-as benzin, az elértéktelenedő forint annál inkább. Ezzel viszont Orbánnak úgy tűnik nincs dolga. Ezzel majd nekünk lesz jövőre. Úgy fogják hívni, hogy kormányzás. Ami most van, köszönőviszonyban sincs ezzel.”

Nagyon igaz! A nemváltó műtét senkit nem érdekel, az valami belvárosi izé azoknak, akik már minden egyebet megtapasztaltak a munkán kívül – valamiért mégis van nekik mit a tejbe aprítani.

A szegénységgel kapcsolatban ajánljuk áttekinteni Magyarország családtámogatási rendszerét, amit mostanság készülnek átvenni pár országban, ahol fontos az, ne pastu nyelven kelljen a postással, vagy afgán perzsát használni az orvosnál, netán zulu nyelven e-mail-t írni, ha gyermekünk éppen nem tud óvodába menni betegsége miatt!

A benzinnel legutóbb akkor volt baj, amikor 520 forint körül volt, most azzal van gond, hogy a kormány intézkedéseinek hála, „csak” 480, ha meg 200 lenne az nem lenne jó. Figyelem Parizer! Ez ingoványos talaj, mert gazdáid azt mondják, hogy mindenki fizesse meg a piaci árat! Hohó! Itt bizony egy osztályfőnöki megrovás kinéz!

Egy újbóli kiemelés:

„Ezzel majd nekünk lesz jövőre. Úgy fogják hívni, hogy kormányzás.”

Ez most komoly? Ha nyernek gazdáid, te leszel az első, akivel kikönnyítik a kosarat azon a léghajón, ami már így is túlterhelt a mindenféle eszmék súlyos összevisszaságától! De nem baj, toljad, legyél te a cancel culture egyik hazai aktivista-vezére.

Gondoltál már rá, hogy sok magyar ember álmát tetted tönkre? Miről van szó? Egykor egy pártot úgy hívtak; Jobbik. Ez most mi? Talán ennek ellentéte?

Ajánlott Cikkek