Hírek

Duda lengyel elnök közölte, hogy a Kijevbe szállított fegyverek helyett a szövetségesektől fog fegyvereket kérni

Andrzej Duda lengyel elnök közölte, hogy az ország az Ukrajnának szállított fegyverek helyett használt fegyvereket fog kérni a szövetségesektől. A Reuters ír róla .

„Egyszerűen szólva átadtuk a sajátunkat. Nem raktárakból, nem a másét adtuk át, hanem azt adtuk át, amink volt, abban a hitben, hogy ez a helyes és szükséges. – mondta Duda, hozzátéve, hogy ezek nem csak Lengyelország felfegyverzésének kérdései.

„Ez államunk részéről is óriási kiadás. Úgy gondoljuk, hogy ez nem csak a minimum 1,7 milliárd dollár katonai segélyről szól” – hozzátéve, hogy egyértelmű és természetes, hogy Lengyelország a Kijevnek történő szállítások miatti hiány pótlására számít , amely a szövetséges támogatási mechanizmusok keretében is előfordult a készletekben. .

Június 9-én Duda bejelentette , hogy Varsó összesen kétmilliárd dollár értékű felszerelést és fegyvert küldött Ukrajnának. Szerinte Ukrajnának nehézfegyverekre van szüksége. Duda bejelentette, hogy Lengyelország több mint 240 harckocsit és közel 100 páncélozott járművet és fegyvert küldött Ukrajnába.

Ajánlott Cikkek