Hírek

Dúl a járvány? Fogd a pénzt és fuss!

Hol is lehetne máshol mindez, mint Romániában? A Florin Cîțu vezette kormányt megbuktatók sem képesek kormányalakításra, ahogy most kiderült, az USR (Mentsétek meg Romániát Szövetség…) nem támogatja a PNL és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által létrehozandó kisebbségi kormányt. Ügyvivőként Cîțu kormánya ugyan hivatalban van, de jogkörei némileg korlátozottak. Közben pedig dől a járvány…

Nem is érdemes ennek a rossz színjátéknak minden részletét felidézni, csak annyit érdemes megjegyezni, hogy a helyzet mit sem változott; kormányról kormányra bukdácsolhat az ország, aminek valójában nincs vezetője/vezetése. Olyan meg végképp nincs, amelyik érdemben foglalkozik a magyar/székely kisebbséggel, ahogy a szociális ellátórendszerrel sem!

A cirkalmas pártnevek mögé bújó politikusok valójában csak a húsosfazékhoz akarnak közelebb kerülni, a magyar képviselet pedig nem elég erős ahhoz, hogy hatékonyan ellenálljon az olyan nemtelen támadásoknak, mint az újabb Úz-völgyi incidens…

És ezeknek a nacionalista támadásoknak semmilyen következménye nincs, az igazságszolgáltatás pont olyan nacionalista, mint amilyen a román pártok politikája – egytől egyig!

És mi lesz a járvánnyal? Mi lesz azzal a rengeteg pénzzel, ami az uniótól érkezik a gazdaság újraindítására kapnak? Hova kerül ahelyett, hogy például a magyarlakta területek támogatására fordítanák?

Csak kérdések vannak, de Románia, mint mindig, jól befekszik, és persze átveri a nyugatot… Az alapvető hitvallás röviden ez; Fogd a pénzt, és fuss!

Ajánlott Cikkek