Hírek

Eduard Basurin: az Azovsztal elfoglalásáról: „… a vegyi csapatokhoz fordulok…”

Basurin szerint nincs értelme megrohamozni az Azvsztal gyár létesítményeit, mert sok föld alatti szinttel rendelkezik különösen jól védhető, így nyílt támadással szinte veszteség nélkül tudják védeni a benn maradtak. Tény, egy olyan vasgyár, mint az Azovsztal ideális terep a védők számára, de rémálom az ostromlóknak!

Borítóképen: Híd Azovsztal közelében (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Olegzima, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illsuztráció

„Vannak földalatti emeletek, így nincs értelme ezt az objektumot elvinni. Sok ellenséges katonát tud befogadni, akik nem szenvednek veszteséget. Ezért jelenleg az üzem blokkolásával kell foglalkozni, meg kell találni az összes kijáratot és bejáratot – elvileg ezt meg lehet tenni. És ezek után, azt hiszem, a vegyi csapatokhoz fordulok, akik megtalálják a módját, hogy kifüstöljék a vakondokat a lyukakból. Ez röviden az Azovsztalról szóló terv” – mondta egy tévéadásban, majd hozzátette:

„Senki sem tudja megnevezni a pontos számot, még azok a nácik sem, akik ott vannak… Ezek csak előzetes adatok – három, talán négyezer, talán háromezer-ötszáz. Higgye el, egy jól megerősített területen ez nagy szám.”

Elmondta még, hogy rendszeresek a kitörési kísérletek, amiből arra lehet következtetni, hogy nem éppen ideálisak a körülmények odabenn. Basurin szerint az eddigi próbálkozások sikertelenek voltak.

Egy ilyen lehetett cikkünkben említett eset is.

Mindenesetre a vasgyár területén még lehetnek meglepetések, mert a szorult helyzetben lévő bennmaradt védők láthatóan mindenre készek, csak egyre nem; nem adják meg magukat.

Ajánlott Cikkek