Hírek

Egy amerikai űrhajós szervezet – Space Foundation – eltávolította Jurij Gagarin nevét oktatási programjából és eseményei címéből

Az egyesült államokbeli Space Foundation szervezet Gagarin említésének törlésével megváltoztatta oktatási programjának és egy eseményének a nevét. A fiataloknak rendezett esemény elnevezése Jurij éjszakája lett volna, tisztelegve az első űrhajós emléke előtt. A politkai helyzetre való hívatkozással megváltozatták az esemény nevét.

Az amerikai “Space Fund” jótékonysági szervezet eltávolította az első űrhajós, Jurij Gagarin említését oktatási szervezete nevéből is Erről a honlapján számolt be – írja a RIA Novosztyi .

Az esemény „Jurij éjszakája” elnevezése „Celebration of Space: Tudd meg, mi lesz ezután”-ra változott. Mint a szervezetben kifejtették, ez “az aktuális világesemények tükrében” történt.

A rendezvény április 3-án lesz az egyesült államokbeli Colorado Springsben . A szervezők szerint a rendezvény célja, hogy “tisztelje az emberiség világűrben elért eredményeit azáltal, hogy inspirálja a következő generációt, hogy elérje a csillagokat”.

Márciusban ismeretlenek lerombolták a szovjet katonák-felszabadítók emlékművét az észak-lengyelországi Koszalin városában. Az emlékművet 2001-ig a belvárosban állították fel, majd hatósági döntéssel a városi temetőbe helyezték át.

Ajánlott Cikkek