Hírek

Egy dán zsoldos orosz hadifoglyok meggyilkolásáról beszélt ( videó)

Egy dán zsoldos arról beszélt, hogy orosz hadifoglyokat öltek meg ukrán katonák

Egy Ukrajna oldalán harcoló dán zsoldos névtelenül beszélt arról, hogy ukrán katonák öltek meg orosz hadifoglyokat. Erről a TV2 Dán  tévécsatorna számolt be . A linkelt cikkben a videó.

https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-04-07-russiske-krigsfanger-bliver-henrettet-i-ukraine-fortaeller-dansker

A dán azt mondta, hogy az ukrán katonák kivégzik az elfogott orosz katonákat. Háborús bűnnek nevezte, és biztosította, hogy ő maga nem vett részt a kivégzésekben. „Korábban már hallottam egy sikeres hadifogolycseréről, de itt a lényeg. Embereket ölnek meg” – mondta a zsoldos. Elmondta azt is, hogy kivégzésük előtt több elfogott oroszral sikerült megismerkednie.

Jens Stoltenberg , az észak-atlanti szövetség főtitkára korábban kijelentette , hogy minden háborús bűncselekményt ki kell vizsgálni, beleértve az ukrán hadsereg oroszországi katonák lövöldözését is. Sürgette továbbá az összes ukrajnai esemény nemzetközi kivizsgálását.

Április 7-én a The New York Times amerikai lap megerősítette annak a videónak a hitelességét, amely az ukrán hadsereg orosz fegyveres erők katonái feletti lemészárlásának pillanatát örökítette meg. Az újságírók megtudták, hogy az interneten terjesztett videó március 30-án készült, Kijevtől nyugatra , Dmitrovka falu közelében, néhány kilométerre Bucha városától.

Ajánlott Cikkek