Foci Sport

Egy félidő kiváló játékkal győztünk- Megkegyelmeztünk Bulgáriának

Főleg az első félidőben sokat törlesztett adósságából a Magyar Válogatott a szurkolók felé amit az elmúlt évtizedekben felhalmozott a lélektelen meccsekkel . Feleki László a magyar sportújságírás igazi képviselője úgy definiálta a magyar labdarúgó stílust, hogy sokpasszos helyváltoztatáson alapuló támadófutball. Ma ezt láttuk. Osztálykülönbséget, és igen tudjuk ma a Bulgária volt az ellenfél nem Anglia, de itt is győzni kellett és így talán nehezebb is volt, hogy az esélyek mellettünk álltak. Hoztuk a kötelezőt helyenként szép játékkal. Van egy klasszisunk is, Szoboszlai Dominiknak hívják, de mindenki dicséretet érdemel.

Egyetlen változás történt a bolgárok elleni Eb-selejtezőre készülő kezdőcsapatunkban az észtek elleni találkozóhoz képest: Nagy Ádám került be Kalmár Zsolt helyére 6-os pozícióban.

I. félidő

Pazarul kezdődött a találkozó: egy bal oldali szöglet után Szoboszlai cselezte be magát szépen a 16-oson belülre, majd Sallaihoz passzolt, aki 7 méterről lőtt, a kapusról kijövő labdát előbb Orbán, majd Vécsei pöckölte rá, utóbbi lövése pedig a kapuba is talált (1-0).

Öt perccel később jöhetett volna az újabb magyar találat, Ádám kapta meg a labdát 25 méterre a kaputól, egyet tolt rajta, majd ballal, laposan lőtt, a labda egy bolgár lábon pattant meg veszélyesen, ám egy kevéssel a jobb alsó mellé került.

A 21. percben vezettük a meccs addigi legszebb támadását: Szoboszlai és Bolla kényszerítőzött a jobb szélen, majd a Lipcse játékosa ismételten csak a Grasshoppers labdarúgóját találta meg, aki egyből a hosszú felé lőtt, de sajnos mellé.

Így sem kellett sokat várni a második gólra: Szoboszlai előbb kiharcolt egy szabadrúgást 25 méterre az ellenfél kapujától, majd irtózatosan be is varrta azt a bal felsőbe (2-0).

Az első félidei parádés játék ezt követően sem állt le. A 40. percben Szoboszlai lódult meg, majd ugratta ki Bollát, aki elől elkanalazták a labdát, de éppen Ádámhoz, ő pedig 8 méterről, ballal higgadtan a jobb sarokba gurított (3-0).

A mindhárom találatban kulcsszerepet játszó Szoboszlai a játékrész végén még egy remek megkerülős csellel is felhívta magára a figyelmet, Sallai felé tartó beadása egy bolgár kézről jött ki, de a játékvezető nem ítélt 11-est.

II. félidő

Hiába a vendégek hármas cseréje, ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Sallai két perc alatt két gólt is lőhetett volna, előbb remek átlövését ütötte szögletre a kapus, majd 10 méterről már a magyar támadó célzott rosszul (fölé). Az 58. percben ismét Sallai veszélyeztetett, ekkor kiszorított szögből tüzelt, de ezt is ki tudta ütni Naumov.

Az első bolgár helyzetekig a 63. percig kellett várni, ekkor előbb Iliev lövése pattant mellé, majd egy szöglet után Rusev lőtt 20-ról, kapásból, de Dibusz résen volt, és szépen leért a labdára.

Bulgária ekkor el-eljutott támadásokig, de nagy nyomást azért nem helyezett a magyar kapura. Igaz, a mieink sem voltak már annyira élesek, mint az első negyvenöt percben. A végén még Nego lőtt kis híján köténygólt a bizonytalankodó bolgár kapusnak, de az egyik védő a gólvonalról mentett.

A magyar válogatott abszolút megérdemelten, és nagyon magabiztosan nyerte meg első Eb-selejtezős találkozóját (3-0).

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 3–0 (3–0)
Budapest, 
Puskás Aréna, 66 000 néző. V: Meler (török)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Ádám M. (Varga Barnabás, az 59. percben), Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
BULGÁRIA: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov – Markov ( H. Petrov, a szünetben), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Gruev (Sopov, 85.), N. Iliev, Petkov – Deszpodov, Delev (Ruszev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (40.)

Ajánlott Cikkek