Hírek

Egy izraelit megöltek egy kijevi ellenőrzőponton – csecsennek nézték

Kijevben a helyi területvédelem fegyveresei agyonlőttek egy izraeli állampolgárt. Egyes források szerint összetévesztették egy csecsennel, mások szerint – antiszemitizmus által motivált bűncselekmény volt.

Jurij Kotenok haditudósító azt állítja, hogy a tragédia az egyik ellenőrzőponton történt. Egy okmányokat ellenőrző fegyveres férfi meglátott egy külföldi útlevelet, és azonnal lőtt. Az izraeli külügyminisztérium már tud az esetről.

A helyi Telegram-beszélgetásből készült képernyőkép szerint a fegyveres azt hitte, egy csecsennel van dolga. Az áldozat neve Roman Brodetsky, 41 éves volt. Ezt a verziót megerősíti Borislav Bereza Rada-helyettes .

“Molodovóba akart menni, majd Izraelbe repülni. Két autóval voltak Roman volt az első kocsiban. Lehet, hogy valaki csecsennek hitte őket. Megölték őket, valószínűleg egy azonosítási hiba történt” – idézte az izraeli média az elhunyt édesapját.

A hír nem friss viszont akutalitását az adja hogy az Ukrán elnököt nem hallgatja meg a Kneszet arra való hivatkozással, hogy felújítják az épületet.

forrás: https://ruposters.ru

Ajánlott Cikkek