Hírek

Egy nagy ruhamárka és a Coca Cola marad Oroszországban a McDonald’s eddig nem reagált

Azok a vállalatok, amelyek úgy döntenek, hogy nem hagyják el az orosz piacot az ukrajnai háború közepette, önmaguk is szankciókkal szembesülnek

borítókép illusztráció: https://commons.wikimedia.org Midtown Manhattan, NYC Ajay Suresh CC-BY-2.0

A vezető japán ruhamárka, az Uniqlo továbbra is Oroszországban folytatja tevékenységét. A tulajdonos szerint az oroszoknak „ ugyanúgy joguk van élni ”, mint más embereknek, mivel több tucat más nemzetközi cég rohan elhagyni az országot, tiltakozásul az Ukrajna elleni offenzíva miatt.

„ A ruha az élet szükséglete. Oroszország népének ugyanolyan joga van az élethez, mint nekünk” – mondta Tadashi Yanai, az Uniqlo anyavállalatának, a Fast Retailing Co. vezérigazgatója a Nikkei lap által közzétett nyilatkozatában.

Yanai azt mondta, hogy bár ellenzi az Ukrajna elleni orosz támadást, az Uniqlo összes üzlete továbbra is Oroszországban fog működni. Hozzátette, hogy „ a világ megosztására irányuló minden kísérlet éppen ellenkezőleg, az egységet erősíti ”.

A Uniqlo nem az egyetlen cég, amely ellenáll az Oroszországból való kivándorlásnak. Március 3-án a Coca-Cola azt mondta a TASS-nak, hogy „ a Coca-Cola összes operatív, termelési és logisztikai létesítménye tovább működik Oroszországban ”.

„Teljes felelősséggel tartozunk partnereink, a társadalom és több ezer oroszországi alkalmazottunk felé. Abszolút prioritásunk a munkatársaink biztonsága” – mondta a hírügynökségnek a cég képviselője.

A Coca-Cola még aznap közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy „ a háború soha nem megoldás ”, és bejelentette, hogy 1 millió eurós összeget adományoz a Vöröskereszt ukrajnai hadműveleteinek támogatására, a Vöröskereszt szomszédos országaiban, Romániában és Magyarországon működő szervezeteinek támogatása mellett akik Szlovákia és Lengyelország.

Erőfeszítései ellenére három ukrán áruházlánc eltávolította polcairól a Coca-Cola termékeket.

Szupermarket láncunk már nem működik együtt a Coca-Colával, amely továbbra is az agresszor területén dolgozik ! Ezentúl a NOVUS üzletekben egyetlen Coca-Cola márkájú terméket sem fog látni ” – jelentette be a Novus áruházlánc március 4-én.

Hasonló bejelentéseket tettek a Fozzy Group és a Varus szupermarketláncok.

A Coca-Cola bojkottjára irányuló felhívások azóta megszaporodtak a közösségi médiában, és sokan haragot fejeztek ki a PepsiCo és a McDonald’s ellen is, amelyek mindeddig nem reagáltak Oroszország ukrajnai háborújára

Ajánlott Cikkek