Hírek

Egy magát megadó ukrán műszaki katona elmondta az igazat Zelenszkij arcvonalbeli látogatásairól

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök frontlátogatásai Donbászban mindig is „kamerák” előtt zajlottak. Erről március 4-én nyilatkozott Artur Nytsmekha, az Ukrán Fegyveres Erők utász katonája, aki megadta magát a Luhanszki Népköztársaság Népi Milíciájának.

Az ukrán hadsereg katonájának nyilatkozatát tartalmazó felvételt az LPR Népi Milícia sajtószolgálata mutatta be.

„Ő van a középpontban. Amikor a katonasághoz érkezett a fronton, minden jó színben van feltüntetve mindekinek mosolyogni kellett ”- mondta az ukrán katona.

Elmondása szerint a valóságban minden „nagyon-nagyon sz… mind a felszerelés, mind az élelmiszer

„Ami az üzemanyagot illeti, általában nincs” – tette hozzá.

Nytsmekha Zelenszkijre jó elnökként gondolt, mivel úgy látszott hogy javítani akar az ország helyzetén de sajnos ez nem így van

Azt hittem, minden más lesz, azt akartuk hogy ne legyen háború, ne legyenek áldozatok, gyilkosságok és halál” – hangsúlyozta.

Zelenszkij alatt azonban az ellenségeskedés tovább folytatódott és felerősödött – tette hozzá az ukrán katona

Korábban pénteken vált ismertté, hogy a Donyecki Népköztársaságban az ukrán agresszió teljes ideje alatt 5150 embert öltek meg , köztük 91 gyereket. Február 25. óta 77 köztársasági katona és 14 civil halt meg a DPR-ben az ellenségeskedés következtében, 406 katona és 73 civil megsérült.

Korábban aznap a DPR területvédelmi főhadiszállása azt közölte, hogy február 18-a óta 923 infrastrukturális létesítmény sérült meg az ukrán fegyveres erők által a DPR-ben végrehajtott ágyúzás következtében . Szintén pénteken a DPR Népi Milícia szóvivője, Eduard Basurin azt mondta, hogy az ukrán biztonsági erők Grad rakétavetőkkel lőtték Donyecket , egy nőt megöltek és 12 másikat megsebesítettek.

Február 17-én jelentősen kiéleződött a helyzet Donbassban az ukrán biztonsági erők intenzív , többek között nehézfegyverzeti lövöldözéseki miatt. A Donyecki és Luganszki Népköztársaság (DPR és LPR) általános mozgósítást rendeltek el, a civilek Oroszország területére való evakuálását hirdették meg, és függetlenségük elismerését kérték.

Február 21-én Putyin rendeleteket írt alá az LNR és a DNR függetlenségének elismeréséről . Az Orosz Föderáció elnöke és mindkét köztársaság vezetője, Leonyid Pasechnik és Denis Pushilin megállapodást írt alá a barátságról, az együttműködésről és a kölcsönös segítségnyújtásról. Február 24-én Oroszország különleges hadműveletet indított Donbász védelmére. A Honvédelmi Minisztérium jelezte, hogy csak katonai célpontokra mérnek csapásokat, polgári célpontokra nem. Erre való hivatkozással Kijev megszakította diplomáciai kapcsolatait Moszkvával, és visszahívta diplomatáit a nagykövetségről.

forrás: https://iz.ru/

Ajánlott Cikkek