Hírek

Egyél férget!

Az Európai Bizottságnál nyilván elmentek otthonról, amikor immár a harmadik rovart minősítette emberi fogyasztásra alkalmasnak. Az állat neve nem más, mint házi tücsök, ami az EB szerint igen kiadós fehérjeforrás, és megfelelő körülmények között tartva fogyasztása biztonságos. Hááát… A fene tudja, de ezen túl nem szívesen fogyasztunk a nagy nemzetközi gyorsétterem hálózatok ki tudja miből készülő húskészítményeiből!

Borítóképen: Egy nőnemű Forbes fa tücsök Danada Forest Preserve (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Peterwchen, licenc: CC BY-SA 4.0)

Nem nagyon tudjuk, hogy mi ösztönzi arra a Bizottságot, hogy sorra hozzon olyan döntéseket, amik amellett, hogy gyomorforgatók, ráadásul értelmetlenek is, és megrendítik azt a fogyasztói bizalmat, ami már így is elég gyenge az olyan készítmények irányában, melyeknél nem tudni pontosan az összetételt.

Persze erről a gyártók is tehetnek, hiszen, ha mondjuk a házi tücsök, mint hozzávaló belekerül valamibe, akkor az úgy lesz feltüntetve mondjuk, hogy „természetes fehérje”, ami aztán az égadta egy világon nem nyújt semmiféle információt.

Egész egyszerűen nem akarunk férgeket enni!

De ez valószínűleg Európa vezetésében és a nagy élelmiszer gyártók körében senkit nem érdekel, a lényeg a profit, az mindenek felett áll! Nyilván megy a duma, hogy a „húsfogyasztás nem egészséges”, meg hogy „nem lehet már ennyi embert a hagyományos módon etetni”, meg hogy „környezetkímélő a férgek tenyésztése, mert nem finganak bocsátanak ki üvegházhatást okozó gázokat”, de ez mind óriási kamu, még egyszer;

A lényeg a profit!

Ezen túlmenően meg kell jegyezni, hogy most, amikor igazán vannak fontos, Európa sorsát akár hosszútávan is befolyásoló események, akkor azzal foglalkozni, hogy milyen undormányt ehetnénk meg, azt mutatja, hogy Európa tényleg megérett a bukásra!

Csak emlékeztetőül: 2021 májusában a lisztkukacot minősítették emberi fogyasztásra alkalmasnak az Európai Bizottság idiótái…

Ajánlott Cikkek