Foci Hírek Sport

Egyenlőség a sportban. Hol?

A norvég Dinamo Moszkva futballistáját, Matthias Normannt felfüggesztették a válogatottban az oroszországi maradásról szóló döntés miatt. A Norvég Labdarúgó-szövetség (NFF) elnöke, Lise Claveness ezt a szervezet honlapján jelentette be.

Borítóképen: Balról a második Lise Klaveness, az NFF elnöke (forrás: Flickr, szerző: Arbeiderpartiet, licenc: CC BY-ND 2.0) A kép illusztráció

„Rendkívüli helyzetben vagyunk. Az egész norvég és európai futball együtt nyomást gyakorol Oroszországra” – mondta az NFF vezetője. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden orosz klubot felfüggesztettek az európai versenyeken való részvételből, és hangsúlyozta, hogy Norman nem képviselheti Norvégiát az orosz Premier League-ben.

Norman korábban, szeptember 6-án igazolt át jelenlegi klubjához a Dinamohoz Rosztovból. 2019 óta játszik Oroszországban. A középpályás az elmúlt szezont a Norwichban töltötte kölcsönben.

Norman 12 meccsen egy gólt ért el a norvég válogatottban, amely szeptember 24-én a szlovénokkal játszik idegenben a Nemzetek Ligájában, szeptember 27-én pedig a szerb csapatot fogadja.

Véleményünk szerint – a klubfutballban! – minden játékos, edző, és más sportszakemberek önmagukat képviselik, nem pedig országukat – arra ott van a válogatott!

A sport szellemével összeegyeztethetetlen a döntés

– és ezt nyilván nem az oroszok védelmében mondjuk, hanem…

A norvég játékos védelmében, aki nyilván sportszakmai és egzisztenciális okokból döntött a maradás mellett, nem pedig szélsőséges nacionalista nézetek mentén – ahogy viszont az NFF döntött!

Ajánlott Cikkek