Foci Sport

Elhalasztott ZTE – Fradi meccs pótlásával indul a Magyar futballszezon 2023

Az ősszel elmaradt Zalaegerszeg-Ferencváros NB I-es bajnoki mérkőzéssel indul a 2023-as magyar fociév. A Fradinak oda kell figyelnie a bajnokságra, de a fókusz hamarosan az Európa-ligára helyeződik át, hiszen a zöld-fehér csapat 1975 után újra nyolcaddöntőt játszhat a második számú európai kupában.

borítókép ztefc.hu

Rég volt, ezért érdemes feleleveníteni, hogy a második fordulóból halasztották el azt a meccset, amivel kezdődik a 2023-as év az NB I-ben. Kedd este Zalaegerszeg-Ferencváros mérkőzés lesz az új év első NB I-es találkozója. A meccset még az őszi, második fordulóból halasztotta el az MLSZ, mégpedig a Ferencváros nemzetközi kupaszereplése miatt, aminek – így utólag visszatekintve is – meg lett az eredménye, ugyanis a Fradi még mindig érdekelt a nemzetközi porondon, de erről majd később.

A címvédő zöld-fehérek két elhalasztott meccsük tudatában is úgy mehettek el téli szünetre, hogy nyolcpontos előnnyel vezetik a tabellát,így kedden akár 10 pont fölé is tornázhatja az előnyét a táblázaton. Ez a tény még nem lenne akkora meglepetés, de az már sokkal nagyobb, hogy Sztanyiszlav Csercseszov csapata mögött az újonc Kecskemét áll a második helyen.

A sorozatban ötödik bajnoki címére hajtó Ferencváros aktívan töltötte a novemberi világbajnokság miatt a szokásosnál korábban kezdődött pihenőt.A Fradi előbb egy magyarországi mini edzőtábort iktatott be Mezőkövesden, még a karácsonyi szünet előtt, amelynek a végén, december 21-én 0-0-s döntetlent játszott a Mezőkövesd csapatával.

tovább az origo.hu ra

Ajánlott Cikkek