Magyarság Nagyjaink Történelem Vélemény

Elindul a történelmi filmgyártás végre

Úgy tűnik elindul valami a hazai filmgyártásban. Mai cikkünkben foglalkoztunk vele ITT , hogy mennyire kevés alkotás készül a magyarság boldogabb hősíbb időszakából. Azokról a történelmünket formáló alakokról akik példaképei lehetnének mindenkinek, és akikről még Hollywood is gyárthatna hősfilmeket, viszont nekünk nem kell történelmet történetek hőskölteményeket írni mert ezt már megtették nagyjaink. Mert bizony ilyen hírességünk nem egy van aki életét is feláldozta a hazáját és kultúráját védve. Gondoljunk itt Hunyadi Jánosra és gyermekeire, vagy akár Zrínyi családra.

Információink szerint elindult egyfajta szereplőválogatás és felmérés kire ,kikre lehetne számítani ha elindulnak ezek a történelmi film projecktek . László András történész és hagyományörző megkeresésünkre megerősítette ezt a hírt és néhány konkrétummal is szolgált . Információi szerint olyan komolyra fordult ez a rég várt történet, hogy Zrínyi és Hunyadi munkacímeken már történtek előforgatások is kosztűmös jelenetekkel. Képeink az előforgatáson készültek sajnos csak mobillal volt lehetőségünk.

Továbbá büszkén jelentette, hogy a címszereplő Zrínyi paripája László András sokat tapasztalt lova Shamshír lesz, aki egy szép kiállású arab ló. László András már több mint két évtizede foglalkozik hagyományőrzéssel, szablyavívással ,lovak idomításával , harci jelentek beállításával, középkori harci ruházatok helyreállításával, fegyverek restaurálásával. A feketeöves karatemester szablyavívó bemutatókon palotajátékokon és külföldi filmprojectek során dolgozott.

Shamshír nyergében László András hadtörténész

Neki is álma mint mindannyiunkké egy piacképes igazi magyar történelmi film elkészülte és az abban való részvétel bármilyen formában. Reméljük a projectek megvalósulnak és legalább olyan látványosak lesznek mint a ma bemutatott Tomiris kazah film. Természetesen figyelemmel kísérjük a leendő filmek gyártását és amint lehet hírt is adunk hol tart a várva várt film vagy filmek forgatása.

Ajánlott Cikkek