Hírek

Elon Musk kész Kínával együttműködni

Bloomberg: Elon Musk üdvözölte a “kínai hasonló gondolkodású embereket” a mesterséges intelligenciáért és az űrért folytatott harcban

Elon Musk üdvözölte az űrkutatásért és a mesterséges intelligencia (AI) fejlesztéséért küzdő kínai szakembereket. Erről a Bloomberg számolt be .

Az ügynökség újságírói szerint Musk cikket írt a China Cyberspace Administration hivatalos kiadványában. Az anyagban a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója megjegyezte, hogy “mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a technológiából az emberiség jobb jövőjének elérése érdekében”, erre buzdítva a hasonló gondolkodású kínaiakat.

A Bloomberg által megkérdezett szakértők megjegyezték, hogy Elon Musk igyekszik közelebb kerülni Kínához, és a vállalkozót cikk megírására felkért helyi tisztviselők lépései a felé irányuló kölcsönös tiszteletről beszélnek. „Ha Musk egy évig nem ül egy kongresszusi bizottság előtt, amely kihallgatja őt a Kínával fennálló kapcsolatokról, meg fogok döbbenni” – mondta Kendra Schaefer, a Trivium China szóvivője.

“Üdvözlöm, hogy több hasonló gondolkodású kínai partner csatlakozik hozzánk a tiszta energia, a mesterséges intelligencia, az ember-gép együttműködés és az űrkutatás kutatásában, hogy olyan jövőt teremtsünk, amelyre érdemes várni” – mondta cikkében Musk.

Korábban ismertté vált, hogy Elon Musk írt egy cikket a kínai China Cyberspace magazinba, ahol kifejtette az emberi chipezés szükségességét. Szerinte a Neuralink chipek segíthetnek azokon, akik súlyos sérüléseket szenvedtek.

Ajánlott Cikkek