Hírek

Erdélyben is megnyílnak a stadionok

Románia is követi más európai országok mintáját és fokozatosan megnyitja a stadionokat a nézők előtt. Igaz ezeket szigorú szabályokkal.

– Megteremtjük a lehetőséget arra, hogy az országban zajló sportrendezvényekre visszatérjenek a nézők a lelátókra. Ezek csak tesztrendezvények lesznek, amelyeket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Ifjúsági és Sportminisztérium, illetve az Egészségügyi Minisztérium is jóvá kell hagyjon – fogalmazott Raed Arafata belügyi államtitkár.

borítókép: Székely Légió/szekelyhon.ro

A szigorú kritériumokat kötnek a belépéshez. Ez három kategóriában sorolható: beoltott személyek, akik átestek a koronavírus fertőzésen, illetve nem régebbi mint negatív teszteredményt tudnak felmutatni.

A Gazeta Sporturilor országos sportnapilap információi szerint két tesztmeccsel számolnak egyelőre. A május 22-es Román Kupa döntővel és a június 2-ai Románia – Grúzia válogatott meccsel. Mindkét összecsapásnak a ploiesti-i Ilie Oană Stadion lesz, amelynek 50 százalékát foglalhatják el a drukkerek, azaz 7000 helyet.

Romániában az utolsó labdarúgó mérkőzést, amelyen nézők lehettek Csíkszeredában rendezték 2020. március 8-án, amikor az FK Csíkszereda a Petrolul Ploiestit fogadta.

Ugyanakkor az ország utolsó nézők előtt rendezett találkozója egy jégkorong mérkőzés volt, amelyen a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK csapott össze az Erste Liga elődöntőjében. A párharc második mérkőzésére 900 nézőt engedtek be.

forrás: Erdélysport

Ajánlott Cikkek