Hírek

Erdoğan: Az EU írjon magának új történelmet

Az Európai Unió eltért alapelveitől, kül- és belpolitikáját a szövetség tagországainak rövid távú haszna és politikája határozza meg. Ezt Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök jelentette ki.

Borítóképen:  Vlagyimir Putyin a Kremlben találkozott Recep Tayyip Erdogan Török Köztársaság elnökével, aki munkalátogatáson tartózkodik Oroszországban – 2020. március 5. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Mihail Klimentyev / Orosz Elnöki Sajtó és Információs Iroda / TASS / kremlin.ru, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

„Szolidaritásra és együttműködésre most is szükség van, akárcsak az európai integráció alapjainak lerakásakor. Az ukrajnai helyzet tragédia, amely Európa közepén bontakozik ki az egész világ szeme láttára, ami egyben figyelmeztetés az EU számára is” – áll az elnök közleményében.

A felgyülemlett problémák megoldásaként Erdoğan azt javasolta, hogy „tegyük félre nézeteltéréseinket” és „írjunk új történelmet magunknak”, aminek szükségessége az ukrajnai orosz hadművelet hátterében merült fel.

Korábban a török ​​elnök bejelentette, hogy telefonbeszélgetést folytatott orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal. Erdoğan reményét fejezte ki, hogy Ankarában vagy Isztambulban konkrét lépésekre kerül sor az ukrajnai katonai konfliktus megoldására.

Van egy rossz hírünk… Erdoğan valójában lemaradt felhívásával, mert az európai történelem átírása régen megkezdődött! Nem csak arra gondolunk, hogy a problémákat nem tudja félretenni az Unió (sőt, inkább kiélezi a helyzetet!), hanem arra is, hogy míg korábban az iszlám ellen harcolt (ezt Erdoğan már csak tudja!), addig most lassan már az iszlám egyik fellegvára lesz!

És persze az eszetlen hajbókolás, és megadás az Egyesült Államok akarata előtt szintén ilyen történelem-hamistításból származtatott valami…

Ajánlott Cikkek