Hírek

Erdoğan: Támogatom Svédország és Finnország NATO-tagságát, de…

Törökországból nézve – bármilyen furcsa is! – Finnország és Svédország olyan két állam, amely támogatja a terrorizmust. Igen, ez pontosan így van, ugyanis, mint azt Mevlut Cavusoglu török ​​külügyminiszter egy héttel korábban mondta: „A török ​​állampolgárok többsége ellenzi Finnország és Svédország csatlakozását az észak-atlanti szövetséghez, mivel ezek az országok nyíltan támogatják a terroristaként elismert PKK-t (Kurdisztáni Munkáspárt).”

Boríróképen: Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdoğan találkozója, 2017.03.10 (forrás: http://kremlin.ru/events/president/news/54021/photos via commons.wikimedia.org, szerző: Elnöki Sajtó és Tájékoztatási Iroda, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Erre mondja azt az amerikai szekértő – aki feltehetően Washington kérésére „szakértett” -, hogy;

„Te megadod nekünk, amit akarunk, mi pedig megadjuk neked, amit akarsz. Szerintem Törökország nem tartozik a NATO-ba. Egy évtizede mondom ezt.”

És persze most az van napirenden, hogy – mint a cikkben idézett szakértő mondja – Törökországot kizárják a NATO-ból. De vissza Erdoğan török köztársasági elnökhöz, aki így nyilatkozott a NATO főtitkárával, Jens Stoltenberg-gel történt egyeztetés után! Előbb kifejtette, hogy;

Őszintén támogatja a NATO nyitott ajtók politikáját!

„Törökországban nem lehet pozitívan értékelni Svédország és Finnország NATO-tagságát mindaddig, amíg ezek az országok be nem mutatják, hogy szolidaritást vállalnak Törökországgal alapvető kérdésekben, különösen a terrorizmus elleni küzdelemben.”

Hát ez van! A világgal eddig diktátumok útján érintkező Egyesült Államoknak lassan hozzá kell szoknia, hogy egyre többször kell alkut kötnie, nem csak kapni fog, hanem immár adnia is kell cserébe valamit!

Ez az, amiben óriási változás történt 1990 óta, mikoris az USA totálisan egyeduralkodóvá vált a világban. A „világ egyetlen szuperhatalma” azonban alaposan bealudt, és most úgy tűnik, minden követ megmozgat, hogy korábbi elbizakodott, ámde kényelmes viselkedésén változtasson!

Csakhogy – mint látjuk a Biden-adminisztráció görcsös próbálkozásait – a régi reflexek mentén cselekednek, pont olyan koordináták közt működnek, amelyek valójában kitermelték Kína szuperhatalmi státuszát, és Oroszország, na meg Törökország valóban szuverén viselkedését!

De csak tessék csinálni, a vége nem lesz más, „csak” több halott lesz, és gyorsul a folyamat… Erdoğan pedig várja PKK elismerésének visszavonását a két észak-európai országtól!

Ajánlott Cikkek