Foci Hírek Sport

És megy tovább az őrület – Az orosz Zakharjant kizárták a világ legjobb futballistáinak rangsorából

A moszkvai Dinamo labdarúgóklub orosz középpályását, Arzen Zaharjant kizárták az 50 legjobb tehetség (NXGN) rangsorából a Goal labdarúgó hírportál szerint. A döntés az Orosz Föderáció Ukrajna denacizálását célzó különleges akciója ( háború )miatt született meg annak támogatása érdekében, hogy a FIFA és az UEFA megtiltja az orosz klubok versenyeken való részvételét.

„Az NXGN a tehetséges fiatal futballisták ünneplésére jött létre. Zakharjan határozottan közéjük tartozik, és reméljük, nagyszerű jövő előtt áll” – áll a Goal közleményében.számol be a Sport24. Megjegyzendő, hogy az orosz futballista a 11. helyet szerezte meg az 50 legjobb fiatal futballista rangsorában, de ezt a döntést az orosz különleges hadművelet megkezdése előtt hozták meg Ukrajnában.

Feltesszük a kérdést a fiatal tehetségnek mi köze ehhez az egészhez és megint ki hozza a politikát a sportba? Mi lesz a következő lépés? Sokszor mondtuk már láttunk ilyet a XX. században, tudjuk mi lett a vége, csak itt most Jesse Owensek helyett az orosz sportolók az áldozatok. Természetesen szerkesztőségünk elítéli az Ukrajna elleni agressziót , de továbbra is kérdezzük hogy pl Zaharjannak mi köze az egészhez, és mit tudna tenni a háború megállítása érdekében…egyáltalán egy sportszervezet milyen alapon tesz különbséget sportolók között, milyen alapon használ kettős mércét?

Ajánlott Cikkek