Hírek

Észak-Korea által kilőtt ballisztikus rakéta repült át Japán felett

Asahi: Észak-Korea által kilőtt ballisztikus rakéta zuhant le 3000 km-re Japántól

Észak-Korea által kilőtt ballisztikus rakéta repült át Japán felett , és csapódott a Csendes-óceánba. A Japán parti őrség adataira hivatkozva számol be a Reuters .

A TV Asahi helyi televíziós csatorna és kormányzati forrásai szerint a lrakéta Japántól 3000 kilométerre zuhant le. Az becsapódás pontos helye továbbra sem ismert. A régióban tartózkodó hajóknak azt tanácsolják, hogy ne közelítsék meg a roncsot. A hajókat és repülőgépeket ért károkról nem érkezett információ.

A Yonhap hírügynökség jelentése szerint az Észak-Korea által kilőtt rakéta sebessége elérte a 17 Mach-ot.

A dél-koreai hadsereg szerint a lövedék mintegy 4,5 ezer kilométert repült, 970 kilométeres maximális repülési magassággal. A japán miniszteri kabinet szerint a rakéta 4,6 ezer kilométeres távolságot tett meg, maximum ezer kilométeres magassággal.

Japán reakció

Egy észak-koreai rakéta Japánban történő kilövése után vészhelyzeti figyelmeztető rendszer lépett életbe. Az ország kormánya azt tanácsolta az északi területek lakosainak, hogy maradjanak távol az ablakoktól és keressenek menedéket. Az incidenssel kapcsolatban Japán határozott tiltakozást hirdetett a KNDK-val szemben.

Az ilyen támadások sértik az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és veszélyeztetik országunk és térségünk biztonságát

Toshiro InoJapán védelmi miniszter-helyettes

Ajánlott Cikkek