Hírek

Északi szomszédunk rubelben fizet

Az éltanuló, a korrupciót hírből sem ismerő, a demokrácia élharcosa (Ja, nem…) bejelentette: rubelben fizet az orosz gázért. Mert mást nem tehet… Igen, arról a Szlovákiáról van szó, ami légvédelmi rendszerekkel, meg miegyébbal támogatja Ukrajnát, de most becsicskult, miután kiszámolták, hogy mit jelent az, ha elbukják az orosz gázt… Most nincs beszólás, most Richard Sulik a szlovák gazdasági minisztérium vezetője relista kijelentéseket tett…

Borítóképen: A szlovákiai SLOVNAFT Zagkks osztályú tartálykocsija Kiskunfélegyháza állomáson (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Beroesz, licenc: CC BY-SA 2.5 HU) A kép illusztráció

„A gázellátást nem lehet leállítani. Ezért mondom, bár lehet, hogy ez egyesek számára túl pragmatikus megközelítés, de ha az a feltétel, hogy rubelben fizessünk (az Orosz Föderációból származó gázért), akkor rubelben fizetünk.”

Szóval nem megoldhatatlan, nem lehetetlen, de még csak nem is nem is olyan nagy probléma, vagy ha az is, olyan ügy, amit meg kell oldani, nem pedig kivont karddal (inkább csak nyelvvel) beszólni a nagytesó árnyékából… Persze kellett valamik gurítani a brüsszeli aktakukacoknak is, ezért Sulik így folytatta:

„Azt támogatom, hogy az EU-n belül közösen lépjünk fel ebben a kérdésben, és keressük a közös megoldást. De minket nem lehet elzárni a gáztól.”

Hát bizony, a szükség nagy úr! De ha így áll a dolog – és ezt tudható volt előre!  – akkor eddig mire volt a nagyarc??? Vagy az alapértelmezett, csak, amikor szembejön a valóság, akkor kell „berosálni”?

Még ez is lehet…

forrás: Teraz

Ajánlott Cikkek