Hírek

Európa elindítja Oroszország műholdas megfigyelését

Az Európai Űrügynökség műholdat indít Oroszország megfigyelésére

Megállapodást kötött az Európai Űrügynökség (ESA) az Arianespace -szel a Kopernikusz rendszer harmadik radarműholdjának felbocsátására, amellyel Oroszország és más országok területe is megfigyelhető. Erről a szervezet honlapján számoltak be.

A Sentinel-1C űrszonda a tervek szerint 2023 első felében indul egy Vega-C rakétával a francia Guyanában található Kourou-ból. A hordozó egy 2,3 tonnás műholdat bocsát napszinkron pályára mintegy 690 kilométeres magasságban.

Márciusban a SpaceNews megerősítette , hogy a Copernicus Sentinel-1B radarműholdat még mindig nem sikerült előállítani. 2021. december 23. óta nem küldtek adatokat a Földre a Sentinel-1B-ről .

2021 júliusában a Defense Blog azt írta , hogy az ukrajnai határ közelében lévő Rosztovi régióban elhelyezett orosz radarok “torzították” a Sentinel-1 európai műhold felvételeit.

2020 novemberében a Covert Shores blog “torzított” Sentinel-1 képeket tett közzé orosz hadihajókról a Barents-tengeren, megjegyezve, hogy a nyilvánosan elérhető Sentinel-1 képek felhasználhatók földi vagy felszíni radarok helyének meghatározására.

Ajánlott Cikkek