Hírek

Európa végül nem követ el öngyilkosságot?

Bár érdekes módon nem ettől hangos a sajtó, de az Európai Bizottság végül belátta, hogy sem nem lehet azonnali szankciókat kivetni az orosz gázra, sem nem sérti a szankciókat sz orosz gáz rubelben történő kifizetése! Ez persze nem jelenti azt, hogy később nem változtatnak a szabályokon, de már most eszméletlenül kilóg az a bizonyos lóláb. Igen, annak a döglött lónak a lába, ami ma az Európai Bizottság.

Borítóképen: 5 rubel – minta (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Влад 1983 10, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi napokban egyre-másra születtek a korábbiakkal szöges ellentétben álló nyilatkozatok arról, hogy „hát inkább mégse”… Mégsem kellene szankció alá vonni a gázt, „mert jövő télen érezni fogjuk, ha már nem lesz orosz gáz”, ahogy Macron fogalmazott. De a német kancellár is aggodalmát fejezte ki, így Ursula von der Lyen kénytelen volt meghátrálni.

Nem csak mellékesen jegyezzük meg, hanem igenis komoly jelentősége van annak, hogy mit is állapított meg az Európai Bizottság, helyesebben, hogy milyen politikai döntést hozott! Azt mondja ugyanis, hogy nem sért szankciót, ha egyes országok (pontosabban azok cégei) az eredeti feltétele szerinti devizában fizetnek, de úgy, hogy a Gazprombanknál nyitott számláikon, és a Gazprombank elvégzi a rubelre történő átváltást.

Megint az történt tehát, hogy az a bizonyos Európa (ami önmagát Európaként definiálja, nem figyelembe véve, hogy Európa az Uralig tart, ellenben a „Lajtán innen” elhelyezkedő országokat már nem beleértve a fogalomba…) megint csak pofázott, meg frázisokat puffogtatott, miközben Magyarország külgazdasági és külügyminisztere hetekkel ezelőtt elmondta, hogy a fent említett megoldást kell alkalmazni.

Persze Ursula folyamatosan próbálkozott…

Megint kiderült, hogy az Európai Bizottság elnöke alkalmatlan, sőt egyenesen Európa – és itt az Uralig értjük!) ellenében tevékenykedik, így igencsak ideje lenne elindítani egy eljárást ellene. Nem csak a lemondását, vagy a lemondatását kellene elérni, hanem büntetőjogi felelősségét is meg kellene vizsgálnia egy arra illetékes bíróságnak!

A helyzet az tehát, hogy megint annak a sokszor kiátkozott országnak lett igaza, amelyik nem beszél marhaságokat, az elejétől fogva ugyanazt képviseli, és nem fröcsög másokra, „csupán” annyit szeretne, hogy béke legyen…

Ui.:

Ez még csak egy öngyilkossági kísérlet elhárítása volt…

Ajánlott Cikkek