Hírek Kárpátalja

Ezt még egyszer meg kell magyaráznia Zelenszkijnek: „Késre a magyarokat!”

Persze minderre akkor kerülhet sor, ha vége lesz annak az őrületnek, amit orosz-ukrán háborúnak neveznek, és ami valójában két globális hatalom harca „semleges” területen. Ha egyáltalán akkor hatalomban lesz még… Persze máris tudjuk a választ – ami még nem most fog megszületni… -, nyilván orosz hacker-ekre lesz kenve az egész. Miről van szó? Mutatjuk Babják Zoltán, Beregszász polgármestere közösségi oldalán található bejegyzést!

Borítóképen: Üzenet ikon (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Kurt Kaiser, licenc: CC0 1.0) A kép illusztráció

A polgármaster a következőket írja:

„Tömegesen kaptak provokatív jellegű SMS-eket az ellenséges területről kistérségünk lakosai. Arra kérünk mindenkit, hogy hagyják figyelmen kívül az üzeneteket, s őrizzék meg nyugalmukat. A rendvédelmi szervek már nyomoznak az ügyben.”

A beszámolók szerint ez állt az SMS-ben:

 Ukrajna az ukránokért. Dicsőség a nemzetnek! Halál az ellenségre! Késre a magyarokat!

Sajnos nem vagyunk meglepve, hogy Kárpártalján ilyen előfordulhat, volt már nem egy hasonló eset, amikor még „csak” háború sem volt. Idevezet a félreértelmezett nemzeti érzés. Mert ez itt a nacionalizmus egyik legaljasabb formája, de a valódi nemzeti érzés az soha nem lehet más nemzetek rovására.

A más nemzetek ugyanis pontosan elég, ha a maguk identitásával, és problémáival foglalkoznak, ahogy mi magyarok sem akarunk egyik utódállam nem magyar nemzetiséghez tartozó állampolgáraival sem foglalkozni! Sajnos azonban kénytelenek vagyunk mégis szót emelni, amikor ilyen nemtelen uszítást tapasztalunk…

Ja, hogy miért pont Zelenszkijnek kell ezt megmagyarázni? No Ukrajna elnöke, és mint ilyen felelősséggel tartozik az ország minden állampolgáráért! És nem csak a nacionalistákért…

Ajánlott Cikkek