Hírek

Ezúttal is elmarad a világvége?

Ukrajna kezd egy világvége hívő szektához hasonlítani. Ha most nem támadnak az oroszok, akkor később fognak. Van ebben némi logika, abban azonban nincs, hogy folyamatosan riogatják a világot – főleg magukat persze… -, hogy támadnak az oroszok! Azok meg nem támadnak…

Borítóképen: Terrorellenes hadművelet Kelet-Ukrajnában (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Védelmi Minisztériuma)

Olekszandr Pavljuk tábornok, az Egyesített Erők parancsnoka tudni véli, hogy Oroszország február 20-adika környékén fogja letámadni Ukrajnát, írja az ukranews.com.

A parancsnok a The Times-nek adott interjúban elmondta, hogy az ukrán sereg készen áll szembeszállni az oroszokkal. Már csak azt kell kiderítenie a felderítésnek, hogy mely irányból indul a tábornok szerint február utolsó hetében esedékes orosz offenzíva. Az viszont biztos, hogy az orosz sereg megtorpan majd az első súlyos veszteségek miatt.

Olekszij Pavljuk elmondta azt is, hogy tartanak az említett februári napoktól. Akkor ér véget ugyanis a téli olimpia és az oroszok fehéroroszországi hadgyakorlata. Az oroszok már elhelyezték ЗРК С-400 rakétáikat úgy, hogy azok simán elérik Kijevet. Moszkva nem elégszik meg a már megszállva tartott területekkel, tovább akar nyomulni és elvágni Ukrajnát az iparvidékétől és a tengeri kijárataitól, állítja a tábornok.

Forrás: Kárpárhír

Sz-400 akcióban: látványos felvételek Asztrahán közelében tüzelő légvédelmi rendszerekről

Közben pedig az ukrán parlament a nemzetközi intézményekhez és kormányokhoz felhívással fordult Oroszország Ukrajnával szembeni „katonai zsarolása” miatt.

Kezd olyan érzése lenne az embernek, hogy addig-addig tépkedik a medve bajszát, amíg az tényleg támad egyszer, mert úgy tűnik, hogy Kijevben van annyi szerencsejátékos, mert meg merik kockáztatni, hogy esetleg nem jön kívülről segítség…

Ajánlott Cikkek