Hírek

Fehér Miklósra emlékezünk

Fehér Miklós mérkőzés közben esett össze, később pedig a kórházban elhunyt 2004-ben, amikor mindössze 24 éves volt. Halála az egész sportvilágot megrázta, emlékét azóta is őrzik.

1979. július 20-án született, vagyis ma lenne 42 éves Fehér Miklós, a 2004-ben, tragikusan fiatalon elhunyt magyar válogatott játékos. Pályafutását a Győri ETO csapatában kezdte, 1995-től szerepelt az első osztályban, ahol három év alatt 62 meccsen 23 gólt szerzett. 1998 nyarán, akkor rekordösszegnek számító 700 ezer dollárért került az FC Portóba, ám ott nem kapott túl sok lehetőséget. A Porto többször is kölcsönadta, ahol több játéklehetőséget kapott. A válogatottban ennek ellenére biztos volt a helye: élete utolsó öt évében 25-ször húzhatta magára a címeres mezt, s ez idő alatt 7 gólt is szerzett.

2002-ben szerződtette a Benfica, ebben az idényben vezette is a házi góllövőlistát, majd ismét kikerült a csapatból, s a hazai lapoknak adott nyilatkozatai szerint már-már új csapatot keresett volna magának, amikor José Antonio Camacho közölte vele, hogy a sérült Nuno Gomest kell pótolnia. A lisszaboniaknál 27 meccsen és 7 gólt szerzett addig a meccsig, amikor bekövetkezett a tragédia.

Ajánlott Cikkek