Minden más Sport

Fekete amur-csúcs!

Az amur nem őshonos fajta, megjelenése emberi hiba oka, hiszen 1963-ban, távol-keleti rokonfajok közé keveredve érkezhetett Magyarországra. Ennek van ám jelentősége a mostani fogásnál, mert a csúcs-amur életkorát 35-40 évre becsülik a szakemberek! Könnyen előfordulhat ugyanis akár még az is, hogy ez a példány csak a második generáció egy tagja…

Borítókép: A csúcs-amúr (forrás: Facebook/Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége)

Szerencsére nem sok van belőlük, elég ritka zsákmánynak is számítanak, ekkora példány pedig még nem akadt horogra!

„Rekordméretű fekete amur került terítékre a Szarvas-Békésszentandrási Holt-Körösből. A körülbelül 35-40 évesre becsült, a fogáskor készült képek alapján is láthatóan koros, 40,73 kilogrammos, 107 centis hal a gyors fotózás és halőreink által hitelesített mérés után sértetlen állapotban visszakerült a holtágba. Gratulálunk a szép fogáshoz Maczik Pálnak”

Ezekkel a sorokkal gratulált a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a szerencsés, és minden bizonnyal igen tapasztalt horgásztársnak.

Az eddigi hazai csúcstartó a dabasi kavicsbánya-tónál akadt horogra, de az „csak” 41,34 kiló volt 156 centiméteres hossza ellenére. A csúcs tehát most immár két hogászé; a mostani fogás a súly-bajnok, a dabasi pedig a hosszban nem talál legyőzőre.

Gratulálunk!

forrás: sokszinuvidek.24.hu

Ajánlott Cikkek