Hírek

Felháborodott a transznemű versenyző mert nem őt találták a legszebb nőnek

Kataluna Enriquez volt az első transznemű, aki megnyerte a Miss Nevada női szépségversenyt. Így Nevada állam első transznemű képviselője lehetett a Miss USA megmérettetésen, ahol egész Amerika legszebb női lépnek a kifutóra.

Bár hasonlít egy igazi nőre, a nemzeti bajnokságon még az első tizenhatba sem jutott be.

„Én színes bőrű és transznemű vagyok, kisebbség a kisebbségben. Én vagyok minden, ami ebben az országban nincs képviseltetve, és készen állok párbeszédet nyitni arról, hogy mit is jelent amerikainak lenni” – mondta a verseny után a Yahoo Life-nak adott interjúban, majd az is kiderült, hogy csalódott, mert nagyon keményen dolgozott a győzelemért, és hogy szerinte a verseny szervezői még nem voltak készen erre.

Az ő fejében ez valahogy úgy nézhet ki, hogy ha transznemű vagy, és színes bőrű is, akkor a félelmetes elnyomás miatt jár az első hely.

Ha viszont tényleg így lenne, akkor nem szépségversenynek, hanem társadalmiigazságosság-versenynek kellene nevezni. Már ha igazságosnak nevezhető az, hogy valaki a nemi identitása és a származása miatt előjogokat követel magának.

888.hu

Ajánlott Cikkek