Felvidék Hírek

Felvidék: az összeomlás szélén az egészségügy?

A körzeti orvosok közössége arra kéri az embereket, hogy a közelgő karácsonyi ünnepek idején maradjanak otthon. A szakszervezet felhívta a figyelmet arra, hogy sok kórház már most az összeomlás szélére sodródott.

A közleményben kiemelik, az emberek mozgása az ünnepek alatt növeli a fertőzés kontrollálhatatlan terjedésének veszélyét. A szervezet őszinte és megszívelendő üzenetet fogalmazott meg:

„Nincs szükségünk tapsra az erkélyekről, nem várunk ovációt a munkánkért. Sokkal inkább értékeljük az összes állampolgár segítségét. Közös erővel csökkentenünk kell a kórházakra nehezedő nyomást. Ez csak akkor lehetséges, ha csökken a fertőzöttek és a betegek száma. Ez pedig csak abban az esetben lehetséges, ha otthon maradunk”

Jan MIkas is hasonló felhívást tett közzé, ami mutatja, hogy baj van, de azt is, hogy igenis ki kell tartani, mert most sok választási lehetőség sejnos nincs…

Itt most nincs helye semmiféle nemzeti kérdésnek, a vírus sem válogat, így mi is csak ismételni tudnánk a szavakat. Aki csak tudja, oldja meg az idei ünnepeket ebben a furcsa, izolált helyzetben, azért, hogy aztán a következő ünnepeket már tényleg családi körben ünnepelhessük!

Ajánlott Cikkek