Erdély Foci Hírek Sport

Fényes győzelem jó játékkal – Sepsi OSK – Universitatea Craiova 3–1 (1–1) – videók

Diószegi László tulajdonos a székelyföldi, anyaországi és minden gúnyhatáron túli szurkolóknak ajánlotta a győzelmet akik mindig kitartanak a csapat mellett. Régen várt jó játékkal magabiztos befejezésekkel aratta győzelmét az OSK. A mérkőzés után telefonon értük el a boldog tulajdonost.

ROMÁN LIGA 1
23. FORDULÓ
Sepsi OSK–Universitatea Craiova 3–1 (1–1)
Sepsiszentgyörgy, 
Sepsi OSK Aréna, 1700 néző. Vezette: Calin
Sepsi OSK:
 Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas – Eder González, Aganovic – Askovszki (Golofca, 68.), Achahbar (Barbut, 84.), M. Stefanescu (B. Fofana, 84.) – Luckassen (Damascan, 76.). Vezetőedző: Cristiano BergodiCraiova: Pigliacelli – S. Vladoiu, P. Papp, Constantin (Cimpanu, 38.), Bancu – Cretu, Screciu – Gustavo Vagenin (Nistor, a szünetben; J. Markovic, 68.), Vana, Andrei Ivan – Koljic (Baiaram, 68.). Vezetőedző: Laurentiu ReghecampfGólszerző: Luckassen (1.), Achahbar (54., 61.), ill. Koljic (8.)

Holland légiósainak góljaival győzte az Universitatea Craiovát pénteken, hazai pályán a Sepsi OSK, amely az idei romániai futballszezon leggyorsabb találatát is elérte.    

A fagypont körüli hőmérséklet ellenére forró hangulatú meccs zajlott a Sepsi OSK Arénában. A Sepsi már 23 másodperc után megszerezte a vezetést, ez idő alatt a Craiova mindössze egyszer ért labdához, amikor a saját tizenhatosánál felszabadítani próbáló Gustavo Vagenin „gólpasszt” adott Kevin Luckassennek, s a holland támadó a jobb alsó sarokba lőtt.

A válasz nem sokat késett, Elvir Koljic „maradonázott” egyet, amikor első lövését még védte Niczuly Roland, a kipattanó labdát viszont jobb karral ütötte a hálóba a bosnyák támadó. Iulian Calin játékvezető megadta a gólt, kiváltva a hazai közönség dühét, a csapatok viszont a rohanás helyett óvatosabb futballra váltottak.

Kisebb szentgyörgyi helyzetek között két óriási craiovai is akadt, Andrei Ivan látványosan tekerte a bal sarokba a labdát, de a partjelző szerint lesről tette, majd az egyedül kilépő Koljic újabb lövése akadt el Niczulyban, a kipattanót pedig ezúttal az oldalhálóba lőtte a bosnyák támadó.    

A szünet után sokkal egyoldalúbb lett a meccs, a Sepsi – miközben letámadással nem adott több esélyt az Universitatea lerohanásainak – szinte minden támadását lövésig vitte, és bár a szinte minden pozícióból próbálkozó Anass Achahbar első átlövését még védte Mirko Pigliacelli, a holland középpályás hét perc alatt eldöntötte a mérkőzést: előbb Adnan Aganovic beadása után tolta közelről, becsúszva a hálóba a labdát, majd 20 méterről lőtte ki a bal alsót.

Kétgólos hátrányban a vendégekben már nem volt erő a feltámadásra, a Sepsi pedig a biztonság kedvéért igyekezett továbbra is az ellenfél térfelére terelni a játékot.

Győzelmével a szentgyörgyi csapat előrelépett a Liga 1 táblázatának 9. helyére, a felsőházi rájátszást érő 6. helytől még mindig hat pont választja el.

forrás : nso , itthonrolhaza.hu

Ajánlott Cikkek