Felvidék Hírek Vélemény-cikkeink

Fevidék: marakodás a koncon!

Egyre rosszabb helyzetet tapasztalnak felvidéki testvéreink a helyi politikában, ugyanis, most, hogy kiderült, a Fico-kormányok alatt a maffia irányította az országot, addig ma kifejezetten csak a politikai hatlom a lényeges – még akkor is, ha a járványkezelésről van szó! Egyre mélyebbre süllyed a kormány, és most már úgy tűnik, hogy inog a talaj a kormányfő lába alatt…

Történt ugyanis, hogy Igor Matovič kormányfő, az O’LANO politikusa a következőt nyilatkozta a közrádió Párbeszéd című műsorában:

„A jelenlegi súlyos járványhelyzetért Richard Sulík gazdasági miniszter és az általa vezetett tárca a felelős.”

Ez önmagában még nem lenne komoly eset, de kiderült, hogy a gazdasági miniszter, aki a liberális SAS vezetője, megfenyegette a kormányfőt, mikor – a kormányfő szerint – azzal zsarolta meg, ha visszahívja pozíciójából, akkor pár hónapon belül szétveri a kormányt!

A kormányfő már Karácsony előtt azt nyilatkozta, hogy jó lenne, ha még az ünnepek előtt benyújtaná lemondását Sulik, hiszen már akkor sem volt elégedett azzal, amit a járvány idején – mint a járvány megfékezéséért felelős kormánytag – tett a védekezés érdekében.

Aktív esetek száma – forrás: worldometers.info

Mint azt a fenti ábra mutatja, az igazolt fertőzöttek száma mindenkori csúcsra ugrott, miközben a szomszédos államok közül nem egy – bár ott is romlott a helyzet az ünnepek alatti enyhítések, és a fokozott érintkezések okán – ma a korábbi csúcshoz képest még mindig jóval alacsonyabb szinten vannak, és nem egy esetében újra csökkenésnek is indult az aktív esetek száma.

Magyarországon a csúcsot jelentő december 19-hez képest 31%-kal kevesebb az aktív fertőzők száma, ami persze nem feltétlen összehasonlítható bizonyos szempontból (másként működik a járvány elleni védekezés), de a lényeg mégis csak az, hogy trendet sikerült megfordítani. Arra persze semmi garancia nincs, hogy ez nem fordul meg, de a nagy tömegű oltások időpontja egyre közelebb kerül, addig pedig az a legnagyobb feladat, hogy kordában tartsuk a fertőzést.

De vissza a Felvidékre! Most, hogy látszik, valamit súlyosan elrontottak, nem az a lényeg, hogy miként is lehetne a hibát kijavítani, hanem az, hogy a pártok, illetve azok prominensei miképpen tarthatják meg hatalmukat! Nem tisztünk véleményt mondani arról, hogy ki a tényleges felelős a helyzetért, de az azért mégis csak szörnyű, hogy mindez akkor történik, amikor emberek kerülnek kórházba és halnak meg a betegség következtében!

Nagyon úgy tűnik, hogy egy fiatal ország a széthullás szélére került, mert bizonyos politikusok miatt lassan minden erkölcsi tartását elveszti, és a választók bizony nem nagyon szeretik azt, ha vezetőik hiteltelenné válnak, mert pontosan tudják, hogy ennek levét mindig ők isszák meg!

Ajánlott Cikkek