Hírek

Figyelmeztetés Bidennek: Miért repültek Oroszország és Kína stratégiai bombázói egy kötelékben?

Kína és Oroszország közös járőrözése figyelmezteti Washingtont. Kína és Oroszország első közös légijárőrözését végezte Moszkva Ukrajna megszállása óta – írja a 19fortyfive.com.

Borítóképen: A PLAAF Xian H-6M megfordul Changzhou központjában (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: kevinmcgill, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

Az őrjáratokat, amelyeket május 24-én hajtottak végre, miközben Biden elnök ázsiai körútja keretében Tokióban tartózkodott, úgy tűnik, figyelmeztetésül szolgálnak Washingtonnak: a két egykori hidegháborús szövetséges ismét szövetséges lehet.

„Az Orosz Légierő és a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg légiereje közös légi járőrözést hajtott végre az ázsiai-csendes-óceáni térségben” – közölte az orosz védelmi minisztérium.

„Az Orosz Légierő Tu-95MS stratégiai rakétát szállító bombázóiból és a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg légierejének Hong-6K stratégiai bombázóiból álló légi munkacsoport közös légi járőrözést végzett a Japán-tenger vizei felett és a Kelet-kínai-tenger.”

Orosz Szu-30SM vadászgépek kísérték a repülést, amely 13 órán át tartott az orosz bombázók számára – közölte az orosz kormány.

Eddig a hír. Lehet, hogy szövetségesek? Nem lehet, hanem de facto szövetségesek! Mi lehet Nyugaton, ami akadályozza a gondolkodást???

Ajánlott Cikkek