Hírek

Foci, szívárványos zászló, Heineken, Iszlám…

Sajnos a Labdarúgó EB elpolitizálódott és olyan szempontok kerültek előtérbe amikre álmunkban sem gondoltunk. Világnézeti különbségek vallások, szexuális irányultság stb. Ezt a cikket érdemes elolvasni mert rámutat bizonyos dolgokra amik a háttérben állhatnak. A cikket változtatás nélkül közöljük. origo.hu szerző Apáti Bence

Talán mindenki emlékszik, mekkora botrányt okozott a napokban Cristiano Ronaldo, amikor egy sajtótájékoztatón egy hanyag mozdulattal, némileg undorodva eltolt magától két Coca Colás üveget, majd azzal a javaslattal élt, hogy lehetőleg igyon inkább mindenki vizet.

Amivel egyébként akár egyet is lehetne érteni, ráadásul mióta a Coca Cola is nekiállt jóemberkedve népnevelni, azaz érzékenyíteni, azóta a cég amúgy sem a szívem csücske. A cukros üdítők királya pont két éve árasztotta el Budapest köztereit “love is love” feliratú, a homoszexualitást propagáló, és az alaptörvényt támadó plakátokkal, amelyeken meleg párokat láthattak a gyanútlan járókelők és a még gyanútlanabb kiskorúak, ráadásul a nagyobb visszhang miatt a marketingesek úgy döntöttek, hogy reklámokon olyan LMBTQI modelleket fognak szerepeltetni, akik roppant érzéki módon ölelgetik és (majdnem) csókolgatják egymást.

Ronaldo akciója azonban valószínűleg nem ezzel a kampánnyal volt összefüggésben, de ami miatt inkább volt megmosolyogtató, mint forradalmi az a bizonyos eltolás, az az, hogy a remek focista tizenakárhány éve még lelkesen reklámozta az üdítőitalt.

Van az a pénz, ugye.

Mostanában meg nincs, úgyhogy a Juve játékosa most inkább undorodik.

Az incidens óriási visszhangot váltott ki, Ronaldo állítólag a cég részvényeit is megráncigálta – vagy nem -, de volt még egy hasonló arrébbrakós akció is, amire valamiért kisebb figyelem irányult, pedig szerintem sokkal érdekesebbnek bizonyult.

Paul Pogba, a franciák világbajnoka egy meccset követő sajtótájékoztatón két üveg Heinekent tolt arrébb.

Micsoda sportember, példát mutat a fiataloknak, harsogta a ballib sajtó, csak ugye a mozdulatnak semmi köze nem volt a sporthoz, az úriember ugyanis egyszerűen csak muszlim, ami sok egyéb mellett azzal jár, hogy nem fogyaszthat alkoholt.

Meg a jelek szerint még látni sem bírja, ami amúgy eléggé jellemző a többi Nyugat-Európában élő és egészen kiválóan integrálódott muzulmánra is; Angliából és Franciaországból is érkeznek olyan hírek, amelyek főszereplői olyan túlbuzgó muszlimok, akik miután végeztek az egész napon át tartó és igen fáradságos beilleszkedéssel, úgynevezett Saria rendőrségeket alapítanak, hogy aztán éjszakai járőrözéseik során néhány atyai pofon kíséretében kergessék ki a területükre piával betévedő, hitetlen gyaur kutyákat.

Meg a rövid szoknyában flangáló hölgyeket is, előfordulhat, hogy hasonló eljárásban részesítik – plusz néha meg is erőszakolják a laza erkölcsű cafkákat -, de erről egy másik alkalommal fogunk beszélni.

De most jön a poén: az UEFA elég határozottan jelezte a sztároknak, hogy meginni ugyan nem muszáj a kikészített italokat, azonban minekutána ezek a cégek egy valag pénzt kifizettek a rendezőknek – ilyenek ugyanis a szponzorok -, a labdarúgók legyenek már kedvesek erőt venni magukon, és ne tologassák el maguktól az üvegeket olyan fejjel, mint aki most készül okádni.

És a hatás kedvéért némi büntetést is belengettek.

Csakhogy!

Amíg a többi focista elé ugyanúgy kiteszik a cukros sz.rokat, addig a muzulmánok elé eztán nem fogják kihelyezni a (figyelem!) alkoholmentes söröket. Mert azok egy kutyafuttában elvégzett kutatás szerint felzaklathatják őket.

Vagy feldühítik.

Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy a franciák világbajnoka elé is alkoholmentes Heinekent tettek, de az a muszlimok szerint harámnak (tiltottnak) minősül.

Mert csak.

Na most nekem már csak az lenne a kérdésem, hogy egy hithű keresztény focistát is megilletnek-e ugyanazok a jogok, mint egy hithű muzulmánt?

Mert szerdán mindenféle következmény nélkül lengethettek rengeteg szivárványos zászlót a jó németek, ami akár zavarhatta is a keresztény vallású és a keresztény tanítások szerint élő labdarúgókat. Akik mondjuk hasonló álláspontot képviselnek a melegházasság tekintetében, mint a katolikus egyház.

Nyilván a kérdésem költői; a nyugat-európai muzulmánokra egészen más szabályok vonatkoznak, mint az őslakos keresztényekre.

Ismert, hogy a muszlimoknak bizonyos európai országokban simán elnézik a többnejűséget, és a gyerekfeleségeket, de akkor is csak némi, nem túl határozott fejcsóválással találkoznak, amikor időnként annyira dühbe gurulnak, hogy Hitlert kezdik éltetni mondjuk egy Izrael elleni tüntetésen.

Van az a pénz, írtam dolgozatom elején.

Igen, az esetek többségében valóban van, kivéve persze, ha a muszlimok érzékenységéről van szó.

Akkor Allah pénze sem elég.

Legutóbb a szintén muszlim vallású Benzema elé már nem kerültek ki azok a bizonyos alkoholmentes sörök.

És persze a szivárványos zászlók is el fognak tűnni.

De majd csak akkor, ha szól pár muszlim focista, hogy a vallásuk miatt igencsak zavarja őket a melegházasságot és a melegeket éltető jelkép.

ERDETI CIKK ITT OLVASHATÓ

Ajánlott Cikkek