Foci Magyarság Sport

Focihétvége eredmények

SEPSI OSK

A labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának 3. fordulójában az eddig még nyeretlen Sepsi OSK a rangsor élén álló FCSB vendégeként tehet kísérletet a pontszerzésre. A listavezető fővárosi együttes eddig mindkét mérkőzését megnyerte, a háromszékieknek viszont még a gólszerzésre sem futotta az erejükből. Mérkőzés 20:30 ma

DAC

Sorozatban második győzelmét aratta a DAC a Fortuna liga rájátszásának 6. fordulójában, a sárga-kékek Eric Ramirez góljával az Aranyosmarót otthonából hozták el a három pontot. 

A DAC már Bernd Storck vezetőedző nélkül lépett pályára, helyét a korábbi segítője, Németh Antal vette át.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a ViOn, több próbálkozást is bemutatott. A 10. percben Hrnčár egy védelmi hiba után került helyzetbe, de 20 méterről fölé lőtt. A 16. percben Hrnčár beadását Kružliak kifejelte, a kipattanót Tóth egyből a kapufára küldte. Ez után többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. Az első félidő nem hozott sok izgalmas helyzetet. Fordulás után viszont felpörögtek az események.

Az 50. percben vezetést szerzett a DAC. Ramirez remek indítás után törhetett kapura, majd Chovan mellett a hálóba gurította a labdát – 0:1. A venezuelai támadó ezzel megszerezte 16. gólját a bajnokságban. Egy perccel később Nebyla baloldali lövését védte az aranyosmaróti kapus.  Az 52. percben a tizenhatos vonaláról Divković tekert kapura, de ismét Chovan kapus remekelt és szögletre mentett. Az 56. percben Andzouana lövését a kapufa állította meg. A 63. percben Hrnčár jutott lövéshez, de Jedlička védeni tudott. Az utolsó 20 percre feléledt a hazai együttes, többet birtokolta a labdát, de komoly helyzetig nem jutott el. Több labda is érkezett a DAC tizenhatosába, de a védők remekül állták a sarat. Az eredmény már a végéig nem változott, a Trencsén után az Aranyosmarót csapatát is legyőzte a DAC.

ViOn Aranyosmarót – FC DAC 0:1 (0:0)
Gólszerző: Ramirez (50.)
Aranyosmarót: Chovan – Haspra (89. Mihálik), Moško (81. Orávik), Menich, Pintér – Hrnčár, Grozdanovski (61. Ďubek), Tóth, Šmatlák (61. Kyziridis) – Sloboda – Balaj
DAC: Jedlička – Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Njie – Divkovič (76. Blackman), Nebyla (89. Müller), Balić, Andzouana (65. Moumou) – Ramirez

CSÍKSZEREDA

Valentin Suciu vezetőedző több változtatást is eszközölt az előző mérkőzésekhez képest, kezdő volt például Csonka Bonifác, de Bara Levente, Pintér Norbert és Suciu Toni is. A temesváriak szintén nyeretlenként várták az összecsapást és jobban is kezdtek, a 7. percben Ivanovici szabadrúgását Gyenge ütötte ki. Ezt követően szépen lassan a mieink is építkeztek és Pintér jobbról beadott labdáját Marvin Schieb rúgta közelről a kapuba. A gólt követően Pintér és Jebari is próbálkozott, de a labda mindkét alkalommal fölé szállt.

Szünet után Jebari távoli lövését Hindrich épp hogy a léc fölét tudta tolni. A csíki helyzetet követően a temesváriak folyamatosan próbálkoztak, de a védelem jól állta a sarat. A bánságiak edzője cserékkel is próbálta frissíteni a lilák játékát, de a mieink jól lassították a játékot, igazán veszélyes helyzete nem volt az ASU Polinak, így a három pont hozzánk került. Ez a győzelem egyben azt is jelenti, hogy versenyben maradtunk az osztályozós helyért, illetve csapatunk fél éve nem veszített meccset idegenben!

2. Liga, felsőházi rájátszás, 5. forduló: Temesvári ASU Poli–FK Csíkszereda 0–1 (0–1)

Gólszerző Schieb (14.)

ASU Poli: Hindrich – Jurj (Doru, 61.), Bocșan, Scutaru, Pamfile – Codrea, Coadă (Ignea, a szünetben) – D. Radu, Rus (Plazonja, 71.), Ivanovici – Axente (Manea, 71.).

FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Csonka, Apró, Bor, Csürös, Jebari (Mészáros, 78.), Bara, Pintér (Savin, 87.), T. Suciu (Rotar, 83.), Schieb.

Az állás: 1. Craiova 45 pont, 2. Rapid 42, 3. Mioveni 41, 4. Calarasi 38, 5. Csíkszereda 36, 6. ASU Poli 33.

TOPOLYA

2:1-es vereséget szenvedett a TSC a Mladosttól

Az első és egyben utolsó gólját a 42. percben sikerült bezsebelnie a topolyai csapatnak, Stanojev volt eredményes.

A játék további részében azonban a Mladost Bojović két góljával megszerezte a vezetést, és meg is nyerte a szombati mérkőzést.

A Szuperliga 33. fordulója után a TSC 49 ponttal jelenleg az ötödik helyet foglalja el a tabellán.

Ajánlott Cikkek