Hírek

Fox News : “Az Ukrajnába szállított újabb amerikai rakétaszállítmány csak olaj a tűzre”

Szerdán Oroszország figyelmeztetett, hogy Biden elnök bejelentése, miszerint az Egyesült Államok “fejlettebb rakétarendszereket és lőszereket” küld Ukrajnába , olyan lépés, amely csak olaj a tűzre

borítókép : az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által június 1-én, szerdán közzétett szóróanyagon az orosz hadsereg Uragan rakétavetői rakétákat lőnek ki ukrán csapatokra egy ismeretlen helyen.  (Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata az AP-n keresztül)

Biden szerint a fegyverek az Ukrajnának szánt legújabb katonai segélycsomag részét képezik , de hangsúlyozta, hogy kormánya nem teszi lehetővé az ukránok számára, hogy saját határukon kívül csapjanak le. 

Ez az eddig jóváhagyott 11. csomag, amely helikoptereket, taktikai járműveket, Javelin páncéltörő rakétákat, Stinger légvédelmi rakétákat és egyéb fejlett fegyvereket tartalmaz majd.  

“Gyorsan intézkedtünk, hogy jelentős mennyiségű fegyvert és lőszert küldjünk Ukrajnának, hogy harcolhasson a csatatéren, és a lehető legerősebb pozícióban legyen a tárgyalóasztalnál” – írta az elnök a New York Times keddi közleményében.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azonban kijelentette, hogy “úgy gondoljuk, hogy az Egyesült Államok céltudatosan és szorgalmasan locsolja az olajat a tűzre” – írja a Reuters. 

Arra az újságírói kérdésre, hogy Oroszország hogyan reagálhatna arra az esetre, ha Ukrajna amerikai rakétákkal csapna le orosz területre, Peszkov állítólag hozzátette: “Ne beszéljünk a legrosszabb forgatókönyvekről”. 

Magas rangú amerikai tisztviselők azt mondták a Reutersnek, hogy az Egyesült Államok beleegyezett abba, hogy Ukrajnának adja át a rakétákat – amelyek akár 50 mérföldes távolságban is célpontokat csaphatnak le –, miután Kijev „biztosítékot” adott, hogy nem használják őket orosz föld elleni csapásra. 

Peszkov azonban a hírügynökség szerint azt mondta, Moszkva nem bízik semmilyen biztosítékban. 

foxnews.com

Ajánlott Cikkek