Mások írták Vélemény Vélemény-cikkeink

Francia tábornokok hadbíróság előtt – elegük lett…

Az egyik legnagyobb hatású konzervatív esszéíró, Eric Zemmour a Le Figaróban nagyon érdekes tanulmányt írt az ügyről. A helyzet úgy áll, hogy egyre inkább kettészakad a francia társadalom, a megosztottság soha nem látott méreteket ölt, a hadsereg népszerűsége pedig talán még soha nem látott mélységbe zuhant. Az ok pedig nem más, mint az, hogy az őshonos lakosság úgy érzi, neki csak a terhek jutnak, míg a bevándorlóktól még a fennálló törvények betartását sem követelik meg…

Kiemelt kép: A Le Carillon étterem előtt imádkoznak, az egyik párizsi terror-támadás helyszínén (forrás: Reuters)

Az ügy előzményei – korábbi cikkeinkből

Amikor már azt hittük nincs olyan, hogy francia, amikor már azt gondoltuk, hogy arrafelé mindenkinek rendben van, ha a nyílt utcán lőnek le, robbantanak fel, késelnek meg (stb) embereket, akkor véletlenül beleakadtunk egy felhívásba, melyben húsz nyugalmazott tábornok, száz, szintén többségében nyugalmazott magas rangú tiszt és több mint ezer katona Emmanuel Macron államfőt a patriotizmus képviseletére kéri.

Teljes cikkek:

Léteznek franciák!!! – 2021.04.28

Hadbíróság vár a levelet író francia tábornokokra – 2021.04.29

„Franciaországban nyugton hagyjuk a tüzet gyújtókat, viszont üldözzük azokat, akik vészharangot kongatnak.”

Ezzel a felütéssel kezd az esszéíró, ami pontosan leírja azt, ami ma zajlik Franciaország városaiban. Ezek után egy érdekes összefüggésre hívja fel a figyelmet, hiszen a levél megjelenésének napja egybeesik az 1961-es algériai puccs időpontjával (április 21). Az érdekességet az adja, hogy 1961-ban De Gaulle tábornok – a puccsisták ellenében – Algéria függetlenségét szorgalmazta, mert – mint azt a közíró Alain Peyrefitte mondja – nem akarta, hogy szülőfaluját átnevezzék Colombey-les-deux-Mosquées-ra (jelentése kb.: Colombey-két mecset falva).

Tehát De Gaulle sem szerette volna látni azt – már 1961-ben sem! – azt, ami ma történik Franciaországban. De ez hagyján, mert ő már régen távozott, sokkal fontosabb, hogy – mint Eric Zemmour írja;

„Ezernyi civil akarja aláírni a felhívást. A hadsereg soha nem volt ennyire népszerű az országban. A külvárosi gerilla és a dzsihadista bűncselekmények miatt a közvélemény egyre jobban növekvő része véli úgy, hogy az iszlamizált külvárosokban már csak a hadsereg beavatkozásával lehet helyreállítani a rendet.”

Az nem teljesen világos, hogy miért engedi a kormányzat, hogy gyakorlatilag saját „közigazgatású” területeket hasítsanak ki a bevándorlók az országból, ahol a saját törvényeik érvényesek, és miért nem hallgatják meg azok véleményét, akik ez ellen tenni akarnak! Itt ugyanis fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a tábornokok alapvetően nem arra figyelmeztetnek, hogy a más bőrszínű, vagy vallású emberek élnek az országban, hanem arra, hogy mindez úgy történik, hogy az ma már egyenesen az alkotmányos rend rovására megy!

Ezt a problémát az esszé szerzője is megemlíti, és ő is csak azt tudja mondani, mint amit mi is tapasztalunk, innen a távolból:

„A rendőrök naponta erőszak áldozatai lesznek, megkövezik őket, halálos lövések célpontjai. Ugyanígy megtámadják a tűzoltókat, orvosokat, tanárokat, iskolákat égetnek föl. Az állam képtelen saját területének védelmére, és többé nem tudja biztosítani a rendet, azt, amiből pedig a legitimitása fakad. Lassan, de biztosan oda jutunk, amit Hobbes így írt le: „mindenki mindenki ellen háborúzik”.

Ez pedig pontosan az a helyzet, amit a tábornokok polgárháborúként neveznek meg. Apropó! Mennyire vagyunk mi mind ettől távol? Igazából semennyire, ugyanis nyugati irányból (is) bármikor ránk szakadhat ez a csőcselék (direkt ezt a szót használjuk, mert sem bőrszín, sem vallás nem lehet magyarázat azokra az eseményekre, amik Franciaországban történnek!), hiszen a határok az Unión belül szabadon átjárhatók, különösen azoknak, akik a szabadon nem átjárható határokat sem tartják tiszteletben…

Kelet-Európa eddig kimaradt ebből, de nem lehet tudni, hogy mikor történnek olyan események (akár egy polgárháborús helyzet) nyugaton, hogy hirtelen erre veszik az irányt a bevándorlók… Jó lesz figyelemmel lenni erre!

Ajánlott Cikkek