Hírek

Franciaországban leváltották a katonai hírszerzés vezetőjét

Le Figaro: Jacques Langlade de Mongro tábornokot nevezték ki a katonai hírszerzés új vezetőjévé

A francia fegyveres erők vezérkara kinevezte a katonai hírszerzés új főnökét. Jacques Langlade de Mongro tábornokot Erről a TASS számolt be a Le Figaro című újságra hivatkozva.

De Mongro 52 éves. Korábban a 11. légideszant dandár parancsnoka volt, és a szárazföldi erők felügyelőjeként is szolgált.

Elődjét, Eric Vido tábornokot március végén menesztették Jean-Dominique Mersche rovatvezető szerint az 55 éves Vido tábornokot “elégtelen információismeret” és “eligazítások hiánya” miatt bocsátották el.

Korábban Thierry Burcart, a hadsereg vezérkari főnöke a Le Mondnak adott interjújában elismerte, hogy a francia titkosszolgálatok az amerikaiakkal ellentétben téves elemzést készítettek az ukrajnai orosz fenyegetésről. Az előző főnök elküldésének hátterében más lehet. Mariupol teljes bevétel talán választ fog adni a titkosszsolgálatok szerepével kapcsolatban az Ukrán háborús helyzetben. Nem ellenőrzött információk szerint az Azovstal bunkereiben rejlik a válasz azokra a kérdésekre amiket sokszor felteszünk az Ukrán Orosz háború kapcsán. Az is érdekes információ, hogy Le Pen megválasztása esetén azonnal kilépne az amerikaiak uralta NATO ból. Megtudjuk valaha a teljes igazságot?

Ajánlott Cikkek