Hírek

Franciaországnak Ukrajna miatt elfogytak a Caesar önjáró fegyverei

Avia.pro: a francia hadseregnek kifogytak a Caesar önjáró fegyverei az ukrajnai nem tervezett szállítások miatt

Miután Franciaország a Caesar önjáró lövegtalppal rendelkező fegyverből (ACS) 10 helyett 18-at szállított Ukrajnának, kiderült, hogy maga a francia hadsereg is kifogyott ebből a fegyverből. írja az Avia.pro portál.

Emiatt a franciák az ország vezetőjét, Emmanuel Macront kezdték hibáztatni , akit “túlságosan elragadtatott Kijev támogatása “.

Közvetlenül ezen adatok megjelenése után a francia védelmi minisztérium további önjáró fegyverekre vonatkozó szerződések megkötését követelte az ország biztonsága érdekében. A gyártó azt válaszolta, hogy kész 18 darab tüzérséget pótolni, de csak 4-5 éven belül.

Párizs mindeközben kénytelen lesz saját biztonságával fizetni Macron nagyságáért – áll a cikkben. Szakértők elismerték, hogy ilyen komoly utánpótlás után Franciaország többé nem segíti fegyverrel az ukránokat.

Korábban a francia elnök megígérte ukrán kollégájának , Volodimir Zelenszkijnek , hogy pénzügyi segítséget nyújt Ukrajna helyreállításához.

Augusztus 1-jén telefonbeszélgetésre került sor Macron és Zelensky között. A BFM tévécsatorna szerint az elnökök közötti beszélgetés dél körül kezdődött, és több mint három órán át tartott. Megjegyzendő, hogy ez volt az első beszélgetés Macron és Zelenszkij között a francia vezető kijevi látogatása után, amelyre június 16-án került sor.

Ajánlott Cikkek