Hírek Mások írták Vélemény

Gazdasági öngyilkosság vagy nemzeti önérvényesítés?

A német COMPACT névre keresztelt sajtótermék felületén megjelent írást közöljük. Miért? Mert hajlamosak vagyunk (mi is…) arra, hogy a Lajtától nyugatra csak úgy rávágjuk, hogy „Nyugat”, mintha az valamilyen egységes tömb lenne. Holott nem az! Bár éppen a sokszínűség jegyében megpróbálják uniformizálni, maradtak még gondolkodók Nyugaton is! Az említett médium az általunk is átvett címen jelentetett meg egy cikket, a továbbiakban pedig a tartalmat közöljük:

Borítóképen: Német zászló (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: fdecomite, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Az Oroszországgal szembeni szankciók politikája tönkretesz bennünket, az USA való alávetettség politikailag káros. Csak a nemzeti felszabadulás segíthet – kezdi a cikk írója, Hilde.

A COMPACT hitvallása

Az Unter den Linden, ahol találkozunk

A COMPACT nem politikai irányvonalat határoz meg, hanem hozzáállást: egy magazin a szuverenitásért. Egyenesen jár, ez a szabadság és a büszkeség szelleme történelmünkben. A szuverenista tudja: Pozitív változások csak az emberek által, az emberek által és az emberek számára lehetségesek.

Nálunk a hazaszeretet nem ideológia, hanem szívügy. Németek vagyunk, és azok akarunk maradni. Unter den Linden, ahol egymásra találunk – itt van hely minden egyénnek és egyéniségeiknek.

Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter (Zöldek) nemcsak a német érdekek ellen lép fel Oroszországgal szembeni embargópolitikájával, hanem a zöldek régi elveit is elárulja azzal, hogy drága, ökológiailag káros amerikai palagázt akar vásárolni az adófizetők pénzén.

Ezt a gázt környezetkárosító módszerekkel nyerik ki, amelyek egész régiókat elpusztítanak el véglegesen, és megmérgezik a talajvizet – majd tartályhajókon kell átszállítani az Atlanti-óceánon, cseppfolyósított földgázként (LNG), amely sok CO2-t bocsát ki.

Hirtelen a politikai elvárás vált a fő kritériummá. Állítólag Oroszország ezt nem teljesíti, pedig a Nyugat masszív politikai hibákat követett el Putyinnal szemben – azzal, hogy az elmúlt 3 évtizedben a megállapodást megszegve keletre bővítette a NATO-t. Vörös vonalat léptek át a NATO-fegyverek ukrajnai telepítésével.

Helyénvaló lenne egy azonnali békeszerződés Oroszországgal. Ennek garantálnia kell Ukrajna katonai semlegességét és a NATO-hoz való csatlakozás kizárását. Ehhez le kellene mondatni az új fegyverekért és katonákért könyörgő Zelenszkij ukrán elnököt, ő ugyanis csak olajat önt a tűzre és megtorpedózza a béketárgyalásokat.

Eközben Habeck gázellátásért könyörög Katarban, ahol Szaúd-Arábiához hasonlóan megkorbácsolták és kivégezték a politikai ellenfeleket. Hiábavaló volt azonban; az olajkitermelő (arab) államok kitermelésének több mint 95 százalékára hosszú távú szerződésekben le vannak kötve, és 2025 előtt nem tudnak többet kitermelni.

Az új LNG-terminálok építése viszont legalább két évig tart, és körülbelül egymilliárd euróba kerül. A kormány ezt láthatóan nem bántja! Ezt is csak csak hitelből, pedig a gazdasági szakértők becslése szerint már nyakig eladósodtunk 5-7 ezer milliárd euróval, és az alaptörvény régi rendelkezései szerint egy centet sem vehetünk már fel. A Bundeswehr pedig nem viselhet háborút más országokban.

Elkötelezettek vagyunk az 1945-ös és az 1991-es fegyverszüneti megállapodás mellett is. Fegyverek szállítása és német katonák kiküldése jogsértés, ezeket a megállapodásokat aláássák, ezért érvénytelenek. Ukrajna nem tagja az EU-nak vagy a NATO-nak, és nincs szövetség sem. Nem is lehet, mert a jelenleg háborúban részt vevő ország a NATO alapokmánya szerint nem csatlakozhat az észak-atlanti szerződéshez.

Már megint a német bűnösségről szólnak pletykák – tehát a következő 100 évre ismét hatalmas, ezermilliárdos jóvátételt kell fizetni. A több mint 100 évvel ezelőtti első világháborúból származó utolsó jóvátételt csak 2021-ben fizették ki egymilliárd euró értékben. Úgy tűnik, hogy már nem tudunk felállni, és rendszeresen tönkretesznek gazdaságilag.

Csak a drasztikus lépések segíthetnek:

 • Lépjen ki a NATO-ból és az EU-ból (Németország – a szerk.), vessen véget az USA vazallusaként viselkedni, vonjon ki minden amerikai és más külföldi csapatot Németországból.
 • Az összes amerikai katonai bázis felszámolása, beleértve az amerikaiak által uralt NATO bázisállomásokat is. Sok pénzbe kerülnek, és a megszálló státusz megnyilvánulásai. Viheti magukkal rakétáit és fegyvereit. Megvédjük magunkat, és jó kapcsolatokat kívánunk fenntartani szomszédos országokkal, így Oroszországgal is úgy, hogy őszinték vagyunk egymással.
 • Az ESM mentőalap törlése: egy fillérrel sem kell több hitel más országok adósságainak finanszírozására. A Target 2 rendszer egy utalványelszámolási mód, ahol átvernek bennünket. Az exportot euróban kell megfizetni.
 • Magas adók az Európán kívüli országokból származó termékekre, ezzel védve a német ipari termékeket. A német textilipar és más kihelyezett iparágak, köztük a gyógyszeripar hazatelepítése.
 • Nem kell tovább tolerálnia külföldi vállalatok fiókvállalatai gyakorlatát, amellyel kibújnak az adófizetési kötelezettségük alól. Ha Németországban forgalmaz, akkor a teljes adót is itt kell megfizetni.
 • Ne legyen többé élelmiszer- és ipari termékek importja 2.000 kilométernél távolabbról, legyen következetes regionalitás.
 • Az Országgyűlés feloszlatása szükséges, a képviselők számának a felére csökkentése (maximum 250), akiknek fizetés jár ülésenként. Ha nem jössz, nem kapsz semmit. 10 év után már csak minimálnyugdíj jár. A másoktól pénzt gyűjtő lobbistákat azonnal dobják ki kompenzáció és nyugdíj nélkül. Fizessék vissza a korrupcióval megkeresett pénzt. Súlyos esetekben börtön.
 • Hatalmas adócsökkentések: maximum 20 százalékos jövedelemadó, általános forgalmi adó és egyéb pénzszedő adók eltörlése. A gazdagok méltányos adóztatása és a svájci számlák felszámolása.
 • Az általános hadkötelezettség és a semlegességi státusz visszaállítása Svájc és Ausztria mintájára. A honvédelmi céltól eltérő katonai felhasználás tilos. Nem finanszírozhatunk a külföldi háborúkat.
 • A menedékjog jelenlegi formájában való eltörlése, a milliós tömeges bevándorlás megszüntetése, pénzügyi segélyek a migránsok hazájában, mindenekelőtt az ingyenes oktatás. Nem kell fejlesztési segélyt fizetni egyes a kormányoknak, hanem a helyi oktatási és gazdasági projektek támogatását kell finanszírozni.
 • A régi német oktatás népszerűsítése keresztény elvek szerint. Kilépés a bolognai rendszerből, amely csak csökkentette az oktatás színvonalát. Bőkezű pénzügyi támogatás iskoláknak és egyetemeknek, az agyelszívás megakadályozására. Újra kellenek egy jó középiskolai oktató, tisztességes pozíciók az egyetemen.
 • Az egészségügyi rendszer, az egészségügyi biztosítás, valamint a nyugdíjbiztosítás állami fenntartása. Egy rendszer mindenkinek. A vasútnak és a postának is újra teljesen állami tulajdonba kell kerülnie.
 • A koronaoltásról mi magunk döntünk. Nincs szükségünk egy korrupt EMA-ra, amely bármilyen oltóanyagot engedélyez, mert azt 80-90 százalékban a Big Pharma finanszírozza. Csak nemzeti jóváhagyási eljárások alapján lehet engedélyezni. Kifogástalan, bizonyított német tudósok és szakértők döntsenek róla. Az ilyen intézkedésekre sürgősen szükség van. Akkor Németország nagyon gyorsan magához tér. Ellenkező esetben minden területen pusztulás fenyeget bennünket.

Eddig a cikk, aminek a VALÓDI sokszínűség jegyében teret adtunk felületeinken.

Ajánlott Cikkek