Hírek

Global Times : Sötét korszak vár a Nyugatra az Oroszország elleni politikája miatt

GT Jones író sötét korszakot jósolt a Nyugat Oroszország elleni „technológiai apartheidje” miatt

William Jones újságíró azt mondta, hogy a “technológiai apartheid” politikája, amelyet a Nyugat Oroszországgal és Kínával szemben folytat, a “sötét középkorba” fogja vezetni az emberiséget. Erről írt a Global Times (GT) cikkében.

A cikk szerzője felhívta a figyelmet az Egyesült Államok azon törekvése, hogy monopóliumot szerezzen a tudományos eredmények felett, romlásba viszi a Nyugatot. Washington azért hajt végre ilyen politikát, hogy fenntartsa a világban való dominanciáját. A XX. század elején a Brit Birodalomban is hasonló stratégiát dolgoztak ki. Az elképzelés szerint Washington átadja a technológiát más országoknak, ha azok támogatják külpolitikai feltételeit. Ellenkező esetben az államokat “innovatív apartheid” fenyegeti.

„Egy ilyen politika, ha következetesen alkalmazzák, visszaveti az emberiséget a sötét középkorba. Ha a nemzetközi munkamegosztás, az ipari kapcsolatok és az ellátási láncok <…> teljesen alárendelődnek a geopolitikának, az a bolygó életszínvonalának csökkenéséhez vezet” – jósolta Jones.

A megfigyelő hozzátette, hogy a Nyugat Oroszországtól és Kínától való elszakadása éhínséghez, járványokhoz és betegségekhez vezet a világgazdaságtól függő afrikai és ázsiai országokban. 

Ajánlott Cikkek