Magyarság Történelem Történelem Videók Világ

Go Yugo! A Ganz-MÁVAG JŽ 411 sorozat

A Ganz-MÁVAG villamos motorvonatok története a háború után kissé nehézkesen indult, de aztán végül sikert hozott, annak ellenére is, hogy az első ilyen típus nem volt igazán sikeres. Úgy tűnik, itt is igaz, hogy a csapnivaló főpróba után fergeteges sikert hoz a premier…

Borítóképen: Ganz-MÁVAG JŽ

A Cavill motorvonat, melyet 1949-ben kezdtek tervezni, csak 1955-re készült el – a villamos berendezéseket az akkor éppen Klement Gottwald nevét viselő Ganz Villamossági Gyár tervezte és építette meg, a járműszerkezeti részt a Dunakeszi Vagongyár. A motorvonatok közforgalomba állításával sorozatos üzemképtelenségük miatt 1961-ig hiába kísérleteztek.

Ugye feltűnt a címben, hogy van benne egy nem éppen a magyar nyelvre jellemző írásjel? Nos, ennek az az igen egyszerű oka van, hogy az a sikeres típus, amelyet bemutatunk, eredetileg a Jugoszláv államvasutak rendelte meg, melyet 1976 és 1980 során a Ganz-MÁVAG le is szállított.

Ahogy tehát sejthető, az igazi sikerek az 1970-es évek végén kezdődtek.

1976 és 1980 között a Jugoszláv Államvasutak (JŽ) részére a Ganz negyvenhat darab háromrészes, távolsági és elővárosi forgalomra egyaránt alkalmas villamos motorvonatot gyártott. A vonatokat Zágrábba és Szarajevóba állomásították.

A “vezérállás”

A JZ olyannyira meg volt elégedve a motorvonatokkal, hogy a szarajevói XIV. téli olimpiai játékokra készülve a fentiekkel azonos műszaki tartalommal, de emelt komforttal rendelkező négy motorvonatot rendelt.

A Ganz Villamossági Művek és a Ganz-MÁVAG luxus kivitelű „Jugoszláv” villamos motorvonata – 1980

Ezáltal a Ganz a szarajevói olimpia hivatalos beszállítója lett. A motorvonatok egy része jelenleg is üzemel Horvátországban (HŽ), Bosznia-Hercegovinában (ŽFBH), és a Szerb Köztársaságban (ŽRS).

HŽ 6111 sorozatú vonat Zágrábban

A motorvonatok 3 kocsiból állnak, amiből akár 3 motorvonat is összekapcsolható egy 9 részes szerelvénnyé. Az első és utolsó kocsi vezetőállásos mellékkocsi, a középső egység a villamos motorkocsi. A motorkocsi mind a négy tengelye hajtott.

És manapság sem lassúak…:

A Ganz összesen hat db keskeny nyomtávú villamos motorvonatot szállított 1984-ben az SNCFT részére Tunéziába a Métro léger du Sahel és a Sousse-Monastir-Mahdia vonalakra.

Egy erősen leharcolt SNCFT YZ-E – Sahline Sebkha, Tunézia

Ajánlott Cikkek