Hírek

Görög munkások megpróbálták megakadályozni, hogy NATO-felszereléseket szállítsanak Ukrajnába

Legalábbis ezt írja a lenta.ru. A cikkben azt írják, hogy a görög Szaloniki városában a kikötői munkások spontán nagygyűlésre indultak, hogy megakadályozzák NATO -felszerelések Ukrajnába szállítását. A lente.ru ez utóbbira hivatkozik.

Borítóképen: Ukrajna – Petro Porosenko elnökletével a NATO Bizottság, 2017 (forrás: Ukrajna – A NATO-bizottság az elnök elnökletével via commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Elnöki Adminisztrációja, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Videón örökítették meg, hogy a kikötői dolgozók és a rendőrök ütközésének pillanatát. A férfiak rendfenntartókat támadnak meg, akik mögött katonai járművek és teherautók állnak. A Telegram RT csatorna azt állítja, hogy a tüntetők az agresszió elleni szlogeneket hangoztattak.

Ezután a tüntetők eljutnak a katonai járművekhez. Egyikük egy angol NATO go away (vagy NATO get out”) feliratot hagyott az autón piros festéssel. Ezt követően egy körülbelül 15 fős csoport továbbmegy, ahol ismét a rendőrségbe ütköznek.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár korábban azt mondta, hogy a szövetség országai készek további fegyverekkel ellátni Ukrajnát. Stoltenberg megígérte, hogy megvitatja a lőszer, a Javelin rakétarendszerek, a “high-tech” fegyverrendszerek és más páncéltörő fegyverek szállítását.

Úgy tűnik tehát, hogy nem mindenki ért egyet a fegyverszállításokkal. Hogy a görögöknek mi okuk volt az akcióra, nem tudjuk, de az biztos, hogy valamiért ellenzik a fegyverek Ukrajnába szállítását.

Arról nem mondunk véleményt, hogy az ilyen cselekedet minek minősül, de elgondolkodtató, hogy civilek ilyen messzire menjenek el a tiltakozásban. Nyilván őket szélsőségeseknek fogják bemutatni, de – véleményünk szerint – mostanság Európa is szélsőséges reakciókat ad, persze egy szintén szélsőséges helyzetben, ezt tény!

Ajánlott Cikkek