Hírek

Gréczy Zsolt – A bukott képviselő, és az ő tanácsa

A napokban ellenzéki oldalról egyre több jelzés vagy kifejezett felszólítás hangzott el arra vonatkozóan, hogy Márki-Zay Pétert le kellene léptetni a politikai porondról, mert megnyilatkozásaival árt az ellenzéknek. Ezúttal a DK korábbi – pornográf képek miatt megbukott… – önkormányzati képviselője, ma tanácsadójaként működő Gréczy Zsolt mondta fel a leckét. Ezúttal szépen lekerekített üzenet ment az ellenzék közös miniszterelnök jelöltjének címezve, hátha ezt végre megérti és lemond…

Borítóképen: Nagy az öröm a hegyen! (forrás: hirtv.hu)

Ez persze nem fog bekövetkezni, vagy csak akkor, ha vannak „nyomós érvek”, de azok úgy tűnik nincsenek. Amíg „csak” arról van szó, hogy alkalmatlan, mert hogy árt az ellenzéknek, addig ezeket csak véleményként fogja értékelni a jelölt. Meg kell érteni; ettől több kell!

Na de nézzük, hogy mit is ír a leplezetlen pőreség naturalista főelőadója!

Egy meglehetősen demagóg – ámde balról kötelező jellegű! – ócskázással vezeti be mondanivalóját. Van itt minden! Összeomlás, halottak, rezsim, válság, és persze kiváló baloldali teljesítmény, és persze a jobboldali tákolmány repedezik, még „a födém is megrogyott”.

Hagyjuk is! Ezt kötelező felmondani. Ha ez nincs, akkor még a végén azt hihetné bárki, hogy nem hithű a budai villa lakóihoz! Márpedig, ha a gyanú felmerül, akkor az illető megy a lecsóba! Ahogy Márki-Zay egyre esélyesebb a hagyma-szalonna combo szerepére…

Különösen, mert a mindig hithű  – mint tudjuk a DK-val semmilyen jogi forma szerint kapcsolatban nem lévő, ám tanácsokat osztogató – Gréczy ezúttal erősen lekerekített formában előadásával kvartetté bővíti az amerikai Népszava, Zamecsnik Péter, és Békesi László trióját!

„Aki megbontja a hat párt évek alatt kiküzdött, gondosan épített egységét, az a győzelmet veszélyezteti. Nincs ma fontosabb parancs, mint megteremteni a leváltó hangulatot. A sokszor vitatott kutatási számok azt mutatják: az ellenzéki szavazó bizonytalan lett. Pedig az ő hitük nélkül nem fog menni.”

Egység, győzelem, parancs. „Fel, fel, ti rabjai a Földnek!” Na ez már valami! Nem az a Márki-Zay féle, jobboldali retorika, hanem tőről metszett szoci-komcsi szóhasználat. Van egy kis hiba azért, hiszen a „hit” szó nem illik a képbe, legyen már ez inkább „meggyőződés”, az kell oda!

„Az áprilisi esélyt tilos elszórakozni. A következmények beláthatatlanok. Nem fogunk tudni gyerekeink, unokáink szemébe nézni, ha… Az ország többségének elege van, de kivár.  Vannak pillanatok, amikor történelmet kell írni. Ez most van itt. De a történelmi bűn is elkövethető.”

Miután az ország többségének elege van, csak most éppen kivár, meg is van a megfejtés arra, hogy miért okozott nagy pofáraesést a megrendelésre készült közvélemény kutatás, ami azt mutatja, hogy szó nincs kormányváltásról, de még csak kormányváltó hangulatról sem! Csak kivárnak… Van egy ötletünk abból a bizonyos balos szótárból;

Mozgósítás! Fel! Támadunk!

Valószínűleg ez lenne most a szlogen, ha nem csúszik a fogaskerekek közé a Márki-Zay nevezetű homokhegy.

Most sztahanovi lelkesedéssel ki kell takarítani a gépezetet, de ügyelve arra, hogy a kollektíva, aki az üzemi tanácsot megválasztotta, elfogadja, hogy a Népfront vezetőjét leváltsák. Ezért csak éjszaka, titokban megy a munka, ez pedig hosszú menetelés lesz…

Alakul ez! És végül a budai villa lakói is elégedettek lehetnek. Béke! Tábor…

A bejegyzés eredetije:

Ajánlott Cikkek