Hírek

Gyermekek megerőszakolását lehett élőben nézni előfizetésért a szabad és haladó “bezzegnyugateurópában”

A francia rendőrség háromszáz, kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény megrendelésével gyanúsított francia pedofil ellen folytat nyomozást. A háromszáz férfit azzal gyanúsítják, hogy a világhálón rendeltek meg gyerekek ellen, többnyire a Távol-Keleten elkövetett nemi erőszakot, az egészet pedig élőben, franciaországi otthonukból nézték az interneten – írja a France Info.

Borítókép A koronavírus-járvány következtében drámaian megugrott a pedofilok online tevékenysége Franciaországban (képünk illusztráció)

A francia hatóságok arra hívják fel a figyelmet, hogy a Franciaországból megrendelt és egy távoli országban elkövetett és élőben sugárzott pedofil nemi erőszakok száma drámaian megugrott a koronavírus-járvány kezdete óta. 

Az utazási korlátozásokkal kialakult online szexturizmus ráadásul még veszélyesebb, mint a korábbi évtizedekből ismert „hagyományos” változata, ugyanis az előbbi már a világ bármely pontjáról kivitelezhető.

A párizsi rendőr-főkapitányság gyermekvédelmi csoportjának osztályvezető-helyettese, Katie Steel tájékoztatása szerint az online pedofil erőszak áldozatainak átlagéletkora 5 év. A 2012-ben a Fülöp-szigetekről indult bűncselekménytípus már átterjedt Indiára, Laoszra, sőt elérte Romániát is.

Az emberkereskedelmi hálózatokon kívül pedig már szegény családok is tevőleges elkövetői az élőben sugárzott pedofil bűncselekményeknek, AMELYEKKEL – ALKALMANKÉNT – EGYHAVI ÁTLAGJÖVEDELEM ÖSSZEGÉT IS BEZSEBELHETIK. A megrendelők az élő közvetítések alatt kérésekkel, instrukciókkal láthatják el az erőszaktevőt, a cselekmények gyakran kínzásban végződnek. Steel szerint a megrendelő pedofilok mindegyike férfi, és nemcsak egyedülálló felnőttek, hanem családos, többgyermekes apukák is vannak közöttük.

A hatályos francia gyermekvédelmi törvény a pedofil bűncselekmények megrendelését azonban már bűnrészességként kezeli és nem „csak” pedofil tartalmak birtoklásáért, sőt akár az elkövetővel azonos módon, húsz év börtönnel is büntetheti. 

FRANCIAORSZÁGBAN 17, NAGY-BRITANNIÁBAN 320, ÉS HOLLANDIÁBAN 150 SPECIÁLISAN KIKÉPZETT NYOMOZÓ DOLGOZIK KIZÁRÓLAG PEDOFIL BŰNCSELEKMÉNYEK FOLYAMATOS FELDERÍTÉSÉN.

forrás: origo.hu

Ajánlott Cikkek