Hírek Videók

Gyermekkereskedelem Ukrajnában

Nem mondjuk, hogy máshol nincs ilyen, de az is kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó – pedig joggal hihetjük, hogy egy ország, amely hadban áll, nem feltétlen az emberkereskedelem elleni küzdelmet helyezi előtérbe működése során…

Borítóképen: Utcagyerekek (forrás: commons.m.wikimedia.org, szerző: Bobijit barua, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Katerina Pavlicsenko ukrán belügyminiszter-helyettes elmondta, hogy az elmúlt öt hónapban a rendfenntartók 12 embercsempészet tényét azonosították az országban.

A felvétel elérhető a YouTube-on:

„A rendőrség 12 bűncselekményt tárt fel az ukrán Btk. 149. cikkelye szerint – embercsempészet, ebből három gyermekcsempészet”

– mondta a Belügyminisztérium helyettes vezetője.

Elmondása szerint az ilyen esetek leküzdésére az Europol bázisán létrehoztak egy ukrán munkacsoportot, amely figyelemmel kíséri, mi történt az országot ideiglenesen elhagyó, Oroszországban vagy az EU-ban tartózkodó ukránokkal.

Pavlicsenko elmondta, hogy a csoport vezetői az osztrák belügyminisztérium alkalmazottai voltak.

Korábban, július 21-én az ukrán Állami Nyomozó Iroda (SZBI) arról számolt be, hogy letartóztattak egy csoportot, akik ukrán katonaság álcája alatt fegyvereket és kábítószereket árultak. Megjegyzik, hogy a csoport tagjai egyenruhát és az Ukrán Fegyveres Erők katonáinak azonosító jeleivel ellátott autót használtak.

Hát igen, van baj, nem is kicsi, de meg kell állapítani, hogy az ukrán közállapotok nem kizárólag a háború okán süllyedtek erre a szintre, korábban is égtelen nagy volt a korrupció és a bűnelkövetések száma.

A Nyugat pedig azt a rendszert támogatja, ahol ez “napi gyakorlat” – ráadásul nyugati diplomaták résztvétele mellett…

Ajánlott Cikkek