Hírek

Gyermekszurkolók előtt tört meg a 60 éves “átok” – Magyarország – Anglia 1:0

A magyar válogatott az egész mérkőzés során nagyot küzdött, több helyzetet dolgozott ki, mint Anglia és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot az Eb-ezüstérmes ellen.

Durva menet vár a Nemzetek Ligájában a magyar válogatottra, a mieink Európa legjobb csapataival mérkőznek júniusban, a menetelés első ellenfele az angol válogatott, akiket  a Puskás Arénában láttunk vendégül.

I. félidő

Magyar helyzettel indult a mérkőzés, Sallai távoli lövését vette ölbe Pickford, majd percekkel később az angolok is feltűntek a mieink kapuja előtt, Kane tekerése ment el jóval a bal kapufa mellett.

A 12. percben egy egészen fantasztikus támadást vittek végig a magyarok. Nagy Ádám ívelte ki a labdát a jobb oldalra, ahonnan Nego egyből keresztezett. Középen Szoboszlai érkezett, aki ballal átjuttatta a labdát Pickford alatt, ám a gólvonal elől kivágták az angolok a labdát.

A 29. percben egy hasonlóan pontos és gyors akciót vezetett a magyar csapat. A jobb oldalról hozták ki a labdát a mienk, ezt követően Szoboszlai indította a bal oldalon felfutó Nagy Zsoltot. A Puskás Akadémia játékosa ballal tüzelt kapura, Pickford szögletre ütötte a próbálkozást.

Pár perccel később Szalai a kezdőkörből küldte kapura a labdát, az angol kapus kint állt, így bement volna a kísérlet, azonban a labda a kapu mellett ért földet.

Az első félidő magyar mezőnyfölényt és több hazai helyzetet hozott, gól azonban nem esett, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

A fordulást követően veszélyeztettek az angolok. A szünetben pályára küldött Saka tört be a tizenhatoson belülre és lőtt ballal, éles szögből. Gulácsi lábbal hárította a fiatal játékos próbálkozását.

A 64. percben James szabálytalankodott a tizenhatoson belül Nagy Zsolttal szemben, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Szoboszlai erősen és pontosan lőtte a jobb alsóba, 1-0.

Pár perccel később Bowen életerős kapáslövését fogta magabiztosan Gulácsi, majd Bellingham lövése akadt el az önfeláldozó magyar blokkban.

A 77. percben Coady csúsztatása nem sokkal kerülte el a kapu jobb sarkát.

A 81. percben Kleinheisler jobblábas lövését ütötte ki Pickford, pont Schäfer elé, azonban az Union Berlin középpályása öt méterről a kapu fölé emelte a labdát.

Magyarország 60 év után ismét legyőzte Angliát, így a mieink győzelemmel kezdték a Nemzetek Ligája csoportot, Marco Rossi csapata legközelebb kedden, Olaszország ellen mérkőzik.

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA

MAGYARORSZÁG-ANGLIA 1-0 (SZOBOSZLAI 66. – TIZENEGYESBŐL)

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Schäfer, Nagy Á. (Fiola 82.), Nagy Zs.(Vécsei 88.) – Szoboszlai (Styles 81.), Szalai Á. (Ádám 88.), Sallai (Kleinheisler 71.)

(cserék: Dibusz, Szappanos, Kecskés, Fiola, Sallói, Bolla, Kleinheisler, Vancsa, Styles, Ádám M., Spandler, Vécsei)

Anglia: Pickford – Alexander-Arnold (James 61.), Coady (Phillips 78.), Maguire, Walker (Stones 61.), Justin (Saka, a szünetben) – Rice, Bellingham – Mount (Grealish 61.), Kane, Bowen

(cserék: Pope, Ramsdale, Trippier, Stones, R. James, Grealish, Ward-Prowse, Gallagher, K. Phillips, Sterling, Saka, Abraham)

nso.hu

Ajánlott Cikkek