Hírek

Gyertek! Újabb meghívó érkezett!

„Kétséget ébreszteni a mai francia közbeszédben, azt hangoztatva, hogy olyan sokan közülünk, csak azért, mert más a származásuk, időnként más keresztnevük van, azt jelenti, hogy el kellene felejteniük a családjuk gazdagságát, kultúráját, időnként a Földközi-tenger túloldalán lévő kötelékeiket. Én ennek az ellentétében hiszek” – Mondta Emanuel Macron francia köztársasági elnök a Földközi-tengeri népek Fórumának megnyitóján.

Borítóképen: Bienvenue à Selz (forrás: https://web.archive.org/web/20161031222443/http://www.panoramio.com/photo/120909836 via commons.wikimedia.org, szerző: fotogoocom, licenc: CC BY 3.0)

Hogy ez mennyire így van, korábbi cikkünk bizonyítja:

Egészen elképesztő az a „jófejkedés”, amit előad az elnök, holott csupán arról van szó, hogy pontosan ugyanazt a gyarmattartói logikát követi, mint mondjuk jó 100-150 éve. Miről van szó?

Előbb az aranyat, majd más természeti kincseket rámolt ki a ma már csak volt gyarmatokról Franciaország, és a többi gyarmattartó birodalom. Most a munkaerőt akarja kirámolni, mert ezúttal nem aranyból, hanem munkaerőből van hiány…

„A származási országokkal együtt végig kell gondolni egy sokkal jobban megszervezett migrációs politikát, mindenekelőtt Afrikával.”

Aktuális a téma, hiszen az Afrikai Unió és az Európai Unió február 17-18-án Brüsszelben esedékes csúcstalálkozóján új megállapodásokra készülnek a bevándorlással kapcsolatban. Valószínűleg rájöttek, hogy jelenleg nem hatékony az európai agy-elszívás, nem szelektálják megfelelően az érkezőket, túl kevesen dolgoznak közülük…

A Willkommenskultur francia változata (talán Bienvenue culture?) bemutatkozott…

Ajánlott Cikkek