Erdély Foci Magyarság

Győzött a Csíkszereda Temesváron

Kellemetlen vendégnek bizonyul az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Ligában, fél éve nem szenvedett idegenben vereséget, szombaton pedig megszakította a felsőházi rájátszásban négy meccse tartó nyeretlenségi sorozatát is, Schieb góljával megszerezte mindhárom pontot a Temesvári ASU Poli vendégeként. Írja a szekelysport.ro

Az első félidőben kevés lehetőséget lehetett feljegyezni, a temesváriak a mérkőzésen egyetlen komolyabb helyzetet tudtak összehozni, a 7. percben Ivanovici 25 méterről elvégzett szabadrúgását követően Gyenge kiöklözte a labdát, társai pedig szögeltre mentettek. A csíkiak első lehetőségüket pedig rögtön gólra is váltották, a 14. percben Jebari jobboldali beadását Schieb pöckölte Hindrich hálójába, a csíkiak támadója korábbi együttese ellen volt eredményes. Jól állt a pályán az FK, a temesvári támadások nem jelentettek veszélyt, az ASU Poli játékosai pontatlanok voltak, ez pedig komolyan rányomta bélyegét a játékra, eseménytelenül teltek a percek.

A második félidőben Jebari veszélyeztetett először, a 49. percben eleresztett távoli lövését Hindrich ujjbeggyel szögletre tolta. A temesváriak edzője, Dan Alexa több cserével próbálta felpörgetni támadójátékukat, de a csíki védelem stabil lábakon állt, a Poli egyáltalán nem jelentett veszélyt Gyenge kapujára. Az FK simán megtartotta előnyét a hármas sípszóig, így megszerezte első győzelmét a felsőházban. A CSM Slatina elleni győzelem óta ez az első sikere Valentin Suciu legénységének.

TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ

Ajánlott Cikkek