Hírek

Győzött az OSK

A felsőházi rájátszásért folytatott harcban nagyon fontos győzelmet aratott vasárnap a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a labdarúgó 1. Liga 25. fordulójában 2–1-re nyert a Nagyszebeni Hermannstadt vendégeként Medgyesen és megerősítette negyedik helyét a táblázaton. Adta hírül a szekelyhon.ro

A Hermannstadt mindössze egy győzelmet ért el az előző 12 fordulóban, míg a Sepsinél hat meccse tartott a döntetlensorozat, így egyértelmű volt, hogy mindkét csapat sorozatának megszakítását tűzte ki célul a vasárnap kora esti mérkőzésen. Már a legelején komoly lehetőség adódott a Hermannstadt előtt, a 30. másodpercben a letámadást követően hibázott a Sepsi védelme, a kirohanó Niczuly az utolsó pillanatban mentett a kapura törő Bagaric elől. A 11. percben zörrent a háló, megszerezte a vezetést a háromszéki csapat, igaz, ehhez komoly szerencse is kellett. Egy kavarodást követően nem tudott felszabadítani a Hermannstadt, a labda Golofca elé esett, aki kapásból lőtt, az egyik hazai védő lábán megpattant a labda, amely így becsapva a kapust a bal alsóban landolt. A gól felrázta a hazaiakat, akik mindössze 13 percig voltak hátrányban, a végig aktívan játszó Bagaric egyenlített: Petrescu emelése tökéletes volt a horvát támadónak, aki Mitrea és Bouhenna közül kibújva kilőtte a rövid alsó sarkot, Niczuly reagálni sem tudott a kapáslövésre. A játékrészből hátramaradt negyedórában is a hazaiak voltak veszélyesebbek, a 38. percben pedig nagyon közel voltak a vezetés megszerzéséhez, ám a télen érkezett szíriai támadó, Aoszman centikkel maradt le a beadásról. A Sepsitől Eder távoli, de pontatlan lövését lehetett feljegyezni.

A második félidőben is a adódtak kisebb gondok a Sepsi védelmével, ám sikerült a lyukakat befoltozni, egyben kivédekezni a nagyszebeniek támadásait. Az 58. percben a háromszékiek Dumitrescu fejesével jelezték, hogy a három pontért jöttek, a Sepsi védőjének bólintása a keresztlécen csattant. Nem sokkal később Safranko harcolt ki magának helyzetet, a tizenhatos jobb felső sarkából leadott lövésébe Figueiredo beleért, így szögletre tolta a löketet. A pontrúgásból pedig tizenegyest harcolt ki a Sepsi, a csereként beállt Tamás Nándor beadását a bal alsó elé fejelte Golofca, érkezett volna Achahbar, ám Opruț ellökte, Marcel Bîrsan játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Mintha Leo Grozavu vezetőedző megérezte volna, hogy tizenegyeshez jut csapata, hiszen két perccel korábban küldte pályára a csapat büntetőspecialistáját, Gabriel Vașvarit, aki ezúttal sem hibázott.

Tehát ismét megszerezte a vezetést ismét a Sepsi OSK, majd ott tördelte a játékot, ahol tudta, a támadásban halványan teljesítő nagyszebeniek pedig nem tudták áttörni a vendégek védelmét, a friss emberek sem jelentettek veszélyt Niczuly kapujára.

A Sepsinek nagyon fontos volt a győzelem, hiszen így megerősítette negyedik helyét, hét pont az előnye a 7. pozícióban található Aradi UTA-val szemben, az alapszakaszból pedig még öt forduló maradt hátra. Pénteken játszik legközelebb Leo Grozavu együttese, a 8. helyezett Chindiát fogadja.

Labdarúgó 1. Liga, 25. forduló: Nagyszebeni Hermannstadt–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (1–1)

Hermannstadt: Figueiredo – Mățel, Matricardi, I. Stoica, Opruț – P. Petrescu (Addae, 71.), Dâlbea (Belu-Iordache, 86.), Aoszman, Sîntean (Karanovic, 71.) – D. Mayoral, Bagaric (Sebaihi, 86.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu.

Sepsi OSK: Niczuly – Delijannidisz, Bouhenna, Mitrea, Dumitrescu (Ștefănescu, 61.) – Tincu, Eder (Vașvari, 61.) – Golofca (Aganovic, 77.), Achahbar (Ninaj, 72.), Petrila (Tamás N., a szünetben) – Safranko. Edző: Leo Grozavu. Gólszerző: Bagaric (25.), illetve Golofca (12.), Vașvari (65. – 11-esből)

forrás :szekelyhon.ro

Ajánlott Cikkek